Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Juustokakku mansikkakastikkeen kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kakku syntyy todella nopeasti koneellisella avulla, mutta kyllä se käsivoiminkin käy. Tarvitset lisäksi irtopohjavuoan.

Ainekset

  • Kymmenelle

Pohja

  • 3 dl vehnäjauhoa
  • 2 dl kauraryynejä
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 tl sitruunankuoriraastetta
  • 250 g voita

Täyte

  • 400 g raejuustoa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 4 munaa
  • 4 rkl vehnäjauhoa
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria

Mansikkakastike

  • 5 dl mansikoita (tuoreita tai pakastettuja)
  • 2 rkl tomusokeria
  • 2 tl sitruunamehua

Koristeeksi

  • 6 isoa mansikkaa

Valmistusohje

1. Erottele munankeltuaiset valkuaisista. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja pane astia kylmään. Pese sitruuna ja raasta kuori hienoksi.

2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita vehnäjauho, kauraryynit, sokeri, vaniljasokeri, leivinjauhe ja sitruunankuoriraaste. Leikkaa voi palasiksi ja tiputtele monitoimikoneen kansiaukosta jauhojen sekaan. Sekoita, kunnes taikina on sileä. Painele taikina irtopohjaiseen vuokaan. Esipaista kakkupohjaa uunissa 10 minuuttia. Ota uunista ja laske lämpö 175 asteeseen.

3 Sekoita keskenään raejuusto, kerma, munankeltuaiset, sokeri ja vaniljasokeri sileäksi massaksi. Kääntele varovasti joukkoon puolet valkuaismassasta. Kääntele loputkin valkuaisista seokseen äärimmäisen varovasti. Levitä massa jäähtyneelle kakkupohjalle ja pane vuoka uuniin. Paista 175 asteessa 45 minuuttia, kunnes pinta on kauniinvärinen. Jäähdytä ennen tarjoilua.

4. Mansikkakastike: Huuhtele mansikat ja poista kannat tai sulata mansikat, jos ne on pakastettu. Soseuta (koneella) mansikat, tomusokeri ja sitruunamehu. Tarjoile juustokakun kanssa. Koristele puolitetuilla tuoreilla mansikoilla.

Tuoreimmat aiheesta

Juustokakku