Juustokakku mansikkakastikkeen kera
Kakku syntyy todella nopeasti koneellisella avulla, mutta kyllä se käsivoiminkin käy. Tarvitset lisäksi irtopohjavuoan.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- Kymmenelle
Pohja
- 3 dl vehnäjauhoa
- 2 dl kauraryynejä
- 1 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 tl sitruunankuoriraastetta
- 250 g voita
Täyte
- 400 g raejuustoa
- 2 dl kuohukermaa
- 4 munaa
- 4 rkl vehnäjauhoa
- 1 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
Mansikkakastike
- 5 dl mansikoita (tuoreita tai pakastettuja)
- 2 rkl tomusokeria
- 2 tl sitruunamehua
Koristeeksi
- 6 isoa mansikkaa
Valmistusohje
1. Erottele munankeltuaiset valkuaisista. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja pane astia kylmään. Pese sitruuna ja raasta kuori hienoksi.
2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita vehnäjauho, kauraryynit, sokeri, vaniljasokeri, leivinjauhe ja sitruunankuoriraaste. Leikkaa voi palasiksi ja tiputtele monitoimikoneen kansiaukosta jauhojen sekaan. Sekoita, kunnes taikina on sileä. Painele taikina irtopohjaiseen vuokaan. Esipaista kakkupohjaa uunissa 10 minuuttia. Ota uunista ja laske lämpö 175 asteeseen.
3 Sekoita keskenään raejuusto, kerma, munankeltuaiset, sokeri ja vaniljasokeri sileäksi massaksi. Kääntele varovasti joukkoon puolet valkuaismassasta. Kääntele loputkin valkuaisista seokseen äärimmäisen varovasti. Levitä massa jäähtyneelle kakkupohjalle ja pane vuoka uuniin. Paista 175 asteessa 45 minuuttia, kunnes pinta on kauniinvärinen. Jäähdytä ennen tarjoilua.
4. Mansikkakastike: Huuhtele mansikat ja poista kannat tai sulata mansikat, jos ne on pakastettu. Soseuta (koneella) mansikat, tomusokeri ja sitruunamehu. Tarjoile juustokakun kanssa. Koristele puolitetuilla tuoreilla mansikoilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"