Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Hellapoliisin gluteeniton laskiaiskakku

Julkaistu 05.02.2016 14:08

Ainekset

  • 6 annosta

Pohja

  • 150 g gluteenittomia keksejä
  • 50 g sulatettua voita tai margariinia

Täyte

  • 5 liivatelehteä
  • 2 ½ dl vispikermaa
  • 250 g maitorahkaa
  • 1 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria tai vaniljajauhetta
  • 1 tl kardemummaa
  • 2 rkl vettä

Pinnalle

  • 100 g vadelmamarmeladia
  • 1-2 dl vispikermaa
  • 1-2 rkl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 50 g mantelimassaa tai marsipaania

Valmistusohje

Hienonna keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi.

Painele seos leivinpaperilla vuoratun, halkaisijaltaan 18-20 cm irtopohjavuoan pohjalle.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Vaahdota vispikerma. Vatkaa joukkoon maitorahka, sokeri, vaniljasokeri ja kardemumma.

Kuumenna vesi ja liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet.

Lisää liivateneste täytteeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.

Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä muutama tunti tai yön yli.

Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.

Levitä kakun keskelle vadelmamarmeladia. Vatkaa vispikerma ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Pursota kermavaahto kakun reunoille.

Kaulitse mantelimassaa tai marsipaania ja ota muotilla sydämiä.

Koristele kakku ja tarjoa!

Tuoreimmat aiheesta

Laskiaispullat