Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Hellapoliisin punajuuri-perunasosekeitto

Julkaistu 14.08.2015 13:44

Upean värinen sosekeitto on valmistettu syksyn aineksista. Tarjoa sellaisenaan tai riistaruoan alkuruokana.

4 annosta

  • 700 g jauhoista perunalajiketta
  • 300 g punajuuria
  • 1 iso sipuli
  • vettä
  • suolaa

Lisäksi

  • 1 kasvisliemikuutio
  • 2 dl ruoka- tai kuohukermaa
  • 50-100 g sinihomejuustoa
  • 1 tl rakuunaa
  • (suolaa)

Valmistusohje

Kuori perunat ja punajuuret. Paloittele.

Keitä molemmat erikseen suolalla maustetussa vedessä. Varaa punajuurien kypsymiseen hieman enemmän aikaa.

Siivilöi perunoiden keitinvesi talteen ja liuota joukkoon kasvisliemikuutio. Soseuta perunat ja punajuuret samaan aikaan esimerkiksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa.

Ohenna keitinvedellä.

Lisää lopuksi joukkoon kermaa ja sinihomejuustoa. Mausta rakuunalla ja tarvittaessa suolalla. Sekoita tasaiseksi.

Tarkista maku.

Vinkki! Jos keitto tuntuu liian paksulta, lisää joukkoon kiehuvaa vettä.

Tuoreimmat aiheesta

Alkuruokakeitto