Hellapoliisin punajuuri-perunasosekeitto
Upean värinen sosekeitto on valmistettu syksyn aineksista. Tarjoa sellaisenaan tai riistaruoan alkuruokana.
4 annosta
- 700 g jauhoista perunalajiketta
- 300 g punajuuria
- 1 iso sipuli
- vettä
- suolaa
Lisäksi
- 1 kasvisliemikuutio
- 2 dl ruoka- tai kuohukermaa
- 50-100 g sinihomejuustoa
- 1 tl rakuunaa
- (suolaa)
Valmistusohje
Kuori perunat ja punajuuret. Paloittele.
Keitä molemmat erikseen suolalla maustetussa vedessä. Varaa punajuurien kypsymiseen hieman enemmän aikaa.
Siivilöi perunoiden keitinvesi talteen ja liuota joukkoon kasvisliemikuutio. Soseuta perunat ja punajuuret samaan aikaan esimerkiksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa.
Ohenna keitinvedellä.
Lisää lopuksi joukkoon kermaa ja sinihomejuustoa. Mausta rakuunalla ja tarvittaessa suolalla. Sekoita tasaiseksi.
Tarkista maku.
Vinkki! Jos keitto tuntuu liian paksulta, lisää joukkoon kiehuvaa vettä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa