Kylmä espanjalainen keitto

Mikä olisi parempaa kuumana kesäpäivänä kuin kylmä keitto? Espanjassa tätä kutsutaan gazpachoksi ja se soseutetaan sileäksi. Tarjoile valkosipulipaistettujen leipäkuutioiden kera.

Neljälle

  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 1 lavakurkku, kuutioina
  • 1 vihreä paprika, kuutioina
  • 1 keltasipuli, hienonnettuna
  • 1 lasillinen mustia oliiveja
  • 2 valkosipulinkynttä, hienonnettuina
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • tabascoa
  • 1 prk consommé-lientä
  • puristettua sitruunamehua
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Vatkaa consommé ja vettä, kuumenna niin että ne yhdistyvät ja anna jäähtyä.

2. Sekoita vihannekset ja öljy sekä tomaattimurska kulhossa. Mausta tabascolla ja sitruunalla. Kaada mukaan consommé ja lisää jääpaloja.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!