Kylmä espanjalainen keitto
Mikä olisi parempaa kuumana kesäpäivänä kuin kylmä keitto? Espanjassa tätä kutsutaan gazpachoksi ja se soseutetaan sileäksi. Tarjoile valkosipulipaistettujen leipäkuutioiden kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 1 prk tomaattimurskaa
- 1 lavakurkku, kuutioina
- 1 vihreä paprika, kuutioina
- 1 keltasipuli, hienonnettuna
- 1 lasillinen mustia oliiveja
- 2 valkosipulinkynttä, hienonnettuina
- 2 rkl oliiviöljyä
- tabascoa
- 1 prk consommé-lientä
- puristettua sitruunamehua
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Vatkaa consommé ja vettä, kuumenna niin että ne yhdistyvät ja anna jäähtyä.
2. Sekoita vihannekset ja öljy sekä tomaattimurska kulhossa. Mausta tabascolla ja sitruunalla. Kaada mukaan consommé ja lisää jääpaloja.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä