Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kylmä espanjalainen keitto

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Mikä olisi parempaa kuumana kesäpäivänä kuin kylmä keitto? Espanjassa tätä kutsutaan gazpachoksi ja se soseutetaan sileäksi. Tarjoile valkosipulipaistettujen leipäkuutioiden kera.

Neljälle

  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 1 lavakurkku, kuutioina
  • 1 vihreä paprika, kuutioina
  • 1 keltasipuli, hienonnettuna
  • 1 lasillinen mustia oliiveja
  • 2 valkosipulinkynttä, hienonnettuina
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • tabascoa
  • 1 prk consommé-lientä
  • puristettua sitruunamehua
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Vatkaa consommé ja vettä, kuumenna niin että ne yhdistyvät ja anna jäähtyä.

2. Sekoita vihannekset ja öljy sekä tomaattimurska kulhossa. Mausta tabascolla ja sitruunalla. Kaada mukaan consommé ja lisää jääpaloja.

Tuoreimmat aiheesta

Alkuruokakeitto