Muhennettuja vihanneksia lihapullien kera

Oikein maukas muhennos on kevyt ja mieto ja nostaa esiin vihannesten makua. Reseptin vihannekset ovat vain ehdotus, voit vaihtaa ne omiin suosikkeihisi. Muhenna yhtä sorttia kerrallaan tai sekoita useampia.

Neljälle

  • ¼ kukkakaali
  • ½ dl vihreitä herneitä
  • 1 porkkana
  • 1 tomaatti
  • persiljaa
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 1 ½ dl vettä
  • 1 dl maitoa
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 2 rkl kermaa

Tarjoiluun

  • 4 annosta lihapullia

Valmistusohje

1. Puhdista vihannekset ja paloittele ne samankokoisiksi paloiksi. Keitä kasvisliemikuutio vedessä. Lisää vihannekset keittoajan mukaan. Nosta vihannekset kattilasta niiden pehmennyttyä ja pidä lämpimänä. Lisää maito kasvisliemeen.

2. Sulata voi kattilassa. Ota kattila liedeltä ja vatkaa mukaan jauhot. Kuumenna maito-kasvisliemiseos. Lisää se vähän kerrallaan suuruskattilaan, samalla vatkaten. Laita kattila takaisin levylle ja anna poreilla miedolla lämmöllä 5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla, lisää kerma.

3. Sekoita keitetyt vihannekset muhennokseen. Leikkaa päälle persiljaa. Tarjoile lämpimien lihapullien kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.