Muhennettuja vihanneksia lihapullien kera
Oikein maukas muhennos on kevyt ja mieto ja nostaa esiin vihannesten makua. Reseptin vihannekset ovat vain ehdotus, voit vaihtaa ne omiin suosikkeihisi. Muhenna yhtä sorttia kerrallaan tai sekoita useampia.
Neljälle
- ¼ kukkakaali
- ½ dl vihreitä herneitä
- 1 porkkana
- 1 tomaatti
- persiljaa
- 1 kasvisliemikuutio
- 1 ½ dl vettä
- 1 dl maitoa
- 2 rkl voita
- 2 rkl vehnäjauhoja
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 2 rkl kermaa
Tarjoiluun
- 4 annosta lihapullia
Valmistusohje
1. Puhdista vihannekset ja paloittele ne samankokoisiksi paloiksi. Keitä kasvisliemikuutio vedessä. Lisää vihannekset keittoajan mukaan. Nosta vihannekset kattilasta niiden pehmennyttyä ja pidä lämpimänä. Lisää maito kasvisliemeen.
2. Sulata voi kattilassa. Ota kattila liedeltä ja vatkaa mukaan jauhot. Kuumenna maito-kasvisliemiseos. Lisää se vähän kerrallaan suuruskattilaan, samalla vatkaten. Laita kattila takaisin levylle ja anna poreilla miedolla lämmöllä 5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla, lisää kerma.
3. Sekoita keitetyt vihannekset muhennokseen. Leikkaa päälle persiljaa. Tarjoile lämpimien lihapullien kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piparijäätelö
-
Mokkapalamutakakku
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti