Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Sokerihernekeitto piparjuurikerman kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kesäisen vihreän keiton kruunaa valkea nokare piparjuurikermaa. Herneet kiehautetaan vain nopeasti, jotta niiden väri säilyy. Tehosekoitin on hyvä apuväline keiton valmistuksessa.

4 annosta

  • 500 g sokeriherneitä
  • 1 l kanalientä
  • suolaa ja valkopippuria
  • 1 tl kuivaa sherryä
  • 1 dl kuohukermaa
  • pala piparjuurta

Valmistusohje

1. Vispaa kerma kiinteäksi vaahdoksi. Kuori ja raasta piparjuuri ja sekoita kermaan haluamasi vahvuiseksi. Kermassa pitää olla potkua. Pidä kylmässä tarjoiluun asti.

2. Kiehauta kanaliemi. Puhdista herneet ja keitä niitä liemessä 3-4 minuuttia. soseuta herneet ja liemi tehosekoittimessa. Siivilöi vielä sose suuriaukkoisen siivilän läpi. Mausta sherryllä, suolalla ja vastajauhetulla pippurilla.

3. Koristele lämmin keitto lusikallisella piparjuurikermaa.

Tuoreimmat aiheesta

Hernekeitto