Sokerihernekeitto piparjuurikerman kera
Kesäisen vihreän keiton kruunaa valkea nokare piparjuurikermaa. Herneet kiehautetaan vain nopeasti, jotta niiden väri säilyy. Tehosekoitin on hyvä apuväline keiton valmistuksessa.
- Ruokavalio: Kananmunaton
4 annosta
- 500 g sokeriherneitä
- 1 l kanalientä
- suolaa ja valkopippuria
- 1 tl kuivaa sherryä
- 1 dl kuohukermaa
- pala piparjuurta
Valmistusohje
1. Vispaa kerma kiinteäksi vaahdoksi. Kuori ja raasta piparjuuri ja sekoita kermaan haluamasi vahvuiseksi. Kermassa pitää olla potkua. Pidä kylmässä tarjoiluun asti.
2. Kiehauta kanaliemi. Puhdista herneet ja keitä niitä liemessä 3-4 minuuttia. soseuta herneet ja liemi tehosekoittimessa. Siivilöi vielä sose suuriaukkoisen siivilän läpi. Mausta sherryllä, suolalla ja vastajauhetulla pippurilla.
3. Koristele lämmin keitto lusikallisella piparjuurikermaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku