Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kylmä fenkolikeitto

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Resepti: Nicolas Thieulon

Ainekset

  • 3 fenkolia
  • 3 salottisipulia
  • öljyä paistamiseen
  • 1 dl valkoviiniä
  • 1 l kasvislientä
  • suolaa
  • valkopippuria
  • ½ sitruunan mehu
  • 1 dl oliiviöljyä

Valmistusohje

Leikkaa fenkolit ja salottisipulit pieniksi paloiksi. Lämmitä öljy kattilassa ja kuullota pilkotut ainekset. Lisää valkoviini ja anna kiehua hetki. Yhdistä kasvisliemi ja hauduta ainekset kypsiksi. Soseuta. Mausta suolalla, valkopippurilla ja sitruunamehulla. Suurusta keittoa lisäämällä oliiviöljy ohuena nauhana sauvasekoitinta käyttäen. Tarjoile keitto haaleana tai kylmänä.

Tuoreimmat aiheesta

Alkuruokakeitto