Leikkaa fenkolit ja salottisipulit pieniksi paloiksi. Lämmitä öljy kattilassa ja kuullota pilkotut ainekset. Lisää valkoviini ja anna kiehua hetki. Yhdistä kasvisliemi ja hauduta ainekset kypsiksi. Soseuta. Mausta suolalla, valkopippurilla ja sitruunamehulla. Suurusta keittoa lisäämällä oliiviöljy ohuena nauhana sauvasekoitinta käyttäen. Tarjoile keitto haaleana tai kylmänä.
Makuja
Kylmä fenkolikeitto
Julkaistu 18.02.2013 00:00
Resepti: Nicolas Thieulon
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka, Kasvisruoka
Ainekset
- 3 fenkolia
- 3 salottisipulia
- öljyä paistamiseen
- 1 dl valkoviiniä
- 1 l kasvislientä
- suolaa
- valkopippuria
- ½ sitruunan mehu
- 1 dl oliiviöljyä