Hellapoliisin kasvissosekeitto
Sosekeitot ovat edullista arkiruokaa ja niitä voi muokata sesongin ja oman mieltymyksen mukaan. Sosekeittoihin voit kätkeä yksittäisetkin juurekset, ja saat aina uudenlaisia ja ihania vaihtoehtoja.
Ainekset
- 1 iso palsternakka
- 5 isoa porkkanaa
- 5 isoa perunaa
- 1 sipuli
- pala juuriselleriä
- vettä
- 1 kasvisliemikuutio
- 1 tl rakuunaa
- mustapippuria myllystä
- 2 dl kermaa, sulatejuustoa tai tuorejuustoa
- (suolaa)
Valmistusohje
Kuori palsternakka, porkkanat, perunat, sipuli ja juuriselleri.
Paloittele juurekset ja laita kattilaan. Lisää vettä kunnes juurekset peittyvät. Lisää joukkoon kasvisliemikuutio. Anna kiehua kannen alla, kunnes juurekset ovat kypsiä.
Siivilöi keitinliemi talteen ja soseuta juurekset. Lisää joukkoon rakuuna ja mustapippuria myllystä. Lisää keitinlientä sen verran, että saat sopivan sakean keiton. Mausta tarvittaessa suolalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi