Hellapoliisin uuniohrapuuro ja omenakeitto
14.10.2014. Kokeile uuniohrapuuroa herkullisen omenakeiton kera.
Ainekset (6 annosta)
- 3 dl kokonaisia ohrasuurimoita
- 1 ½ tl suolaa
- 2 l maitoa
- 350 g omenasosetta tai 4 dl omenamehua
- 5 dl vettä
- ¾ dl sokeria tai maun mukaan
- 1- 1 ½ rkl perunajauhoja + 3 rkl vettä
- ripaus kanelia
Valmistusohje
Laita ohrasuurimot uunivuokaan. Sekoita joukkoon suola ja maito. Kypsennä 150-asteisessa uunissa noin kolme tuntia.
Valmista puuron kypsyessä omenakeitto. Mittaa omenasose tai omenamehu kattilaan yhdessä veden ja sokerin kanssa. Kiehauta.Sekoita perunajauhot ja vesitilkka keskenään ja valuta ohuena nauhana höyryävään liemeen koko ajan sekoittaen. Kiehauta, mutta älä keitä. Tarkista maku. Sekoita joukkoon tarvittaessa lisää sokeria ja mausta keitto kanelilla.
Tarjoa jäähtyneenä lämpimän ohrapuuron kanssa.
Vinkki! Jos haluat valmistaa omenakiisseliä, lisää perunajauhojen määrää.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ylioppilaslakkipikkuleivät – Sarin upeat keksit ylioppilasjuhliin
-
Lohivoileipäkakku – Katin nerokas voileipäkakku kääräistään rullalle
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Voileipäkakkusushit
-
Kesäinen raparperibooli
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Kinkkutäytteinen voileipäkakkurulla
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät