Hellapoliisin savulohilasagne

Klassiseen lasagnereseptiin saa vaihtelua, kun jauhelihan korvaa savulohella.

6-8 annosta

  • 2 sipulia
  • 2-3 isoa porkkanaa
  • 1 palsternakka
  • 3 lehtisellerinvartta
  • 1 punainen paprika
  • 2 rkl raastettua piparjuurta
  • ½ chilipaprika
  • 2 isoa valkosipulinkynttä
  • 3 rkl rypsi- tai auringonkukkaöljyä
  • 1 ½ l vettä
  • 100 g tomaattipyreetä
  • 2 kasvisliemikuutiota
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 ½ dl vettä
  • 2 tl basilikaa, oreganoa tai muuta kuivattua yrttiä
  • 200 g paprika-chilituorejuustoa
  • 300 g juustoraastetta
  • n. 700 g lämminsavustettua lohta
  • 9-12 lasagnelevyä

Pinnalle

  • 100 g juustoraastetta

Valmistusohje

Kuori ja hienonna sipulit.

Kuori porkkanat ja palsternakka ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi.

Suikaloi lehtisellerinvarret ja paprika.

Hienonna kuorittua piparjuurta ja valkosipulinkynnet.

Kuumenna öljy isossa kattilassa ja lisää sipulit, porkkanat, palsternakka, lehtiselleri, paprika, piparjuuri, chilipaprika ja valkosipulinkynnet. Kääntele hetki.

Mittaa joukkoon vesi ja lisää tomaattipyree ja kasvisliemikuutiot. Anna kiehua noin 20 minuuttia.

Sekoita vehnäjauhot ja vesi keskenään ja lisää neste ohuena nauhana höyryävään liemeen koko ajan sekoittaen. Anna kiehua hiljalleen noin viisi minuuttia.

Lisää kuivatut yrtit ja paprika-chilituorejuusto, juustoraaste ja paloiteltu savulohi. Kuumenna.

Laita kastike ja lasagnelevyt kerroksittain reunalliseen uunivuokaan siten, että päälle jää kastikekerros.

Ripottele halutessasi pinnalle hieman juustoraastetta.

Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.

Anna ruoan vetäytyä 15 minuuttia ennen tarjoilua.

Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.