Munakoisolasagne
Valmistusaika: 1 t 30 min
Annoksia: 4
- Siivuta munakoiso. Levitä munakoisosiivut pellille leivinpaperin päälle ja sudi oliiviöljyllä. Mausta ripauksella suolaa. Paista noin 30 minuuttia 200-asteessa. Munakoisot saavat olla hyvin paahtuneita.
- Kuullota pannulla öljyssä pienittyä sipulia ja valkosipulia. Nosta lämpöä, lisää jauheliha ja paista kypsäksi.
- Mausta sillä välin tomaattimurska suolalla, pippurilla ja basilikalla. Lisää tomaattikastikkeen joukkoon sipulit ja jauheliha sekä 1 dl vettä.
- Lado vuokaan ainekset vuorotellen kolmeen kerrokseen: lasagnelevyjä, jauheliha-tomaattikastiketta, munakoisosiivuja, mascarponea (lusikalla “klönttejä”) ja parmesaania. Ripottele viimeiseksi reipas parmesaani. Paista munakoisolasagnea 200-asteessa noin 50 minuuttia. Odota huumaavan tuoksun leviämistä keittiöösi. Tarjoile munakoisolasagne puolitettujen kirsikkatomaattien ja tuoreen basilikan kera.
Resepti: Liemessä-ruokablogi, Jenni Häyrinen