Munakoisolasagne – Liemessä-Jennin paras lasagne ikinä!

munakoisolasagne-mtv-1
Jenni Häyrinen

Munakoisolasagne on Liemessä-ruokablogin Jenni Häyrisen uusi suosikki.

Munakoisolasagne Liemessä-Jennin tapaan

  • 1 munakoiso
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 sipuli
  • 6 valkosipulinkynttä
  • 400 g luomujauhelihaa
  • 2 tlk (á 400 g) tomaattimurskaa
  • 1 dl vettä
  • kourallinen tuoretta basilikaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 250 g mascarponejuustoa
  • 130 g hienoksi raastettua parmesaania
  • 9 kpl lasagnelevyjä

Tarjoiluun

  • kirsikkatomaatteja
  • basilikaa

Valmistusohje

Munakoisolasagne

Valmistusaika: 1 t 30 min
Annoksia: 4

  1. Siivuta munakoiso. Levitä munakoisosiivut pellille leivinpaperin päälle ja sudi oliiviöljyllä. Mausta ripauksella suolaa. Paista noin 30 minuuttia 200-asteessa. Munakoisot saavat olla hyvin paahtuneita.
  2. Kuullota pannulla öljyssä pienittyä sipulia ja valkosipulia. Nosta lämpöä, lisää jauheliha ja paista kypsäksi.
  3. Mausta sillä välin tomaattimurska suolalla, pippurilla ja basilikalla. Lisää tomaattikastikkeen joukkoon sipulit ja jauheliha sekä 1 dl vettä.
  4. Lado vuokaan ainekset vuorotellen kolmeen kerrokseen: lasagnelevyjä, jauheliha-tomaattikastiketta, munakoisosiivuja, mascarponea (lusikalla “klönttejä”) ja parmesaania. Ripottele viimeiseksi reipas parmesaani. Paista munakoisolasagnea 200-asteessa noin 50 minuuttia. Odota huumaavan tuoksun leviämistä keittiöösi. Tarjoile munakoisolasagne puolitettujen kirsikkatomaattien ja tuoreen basilikan kera.

Resepti: Liemessä-ruokablogi, Jenni Häyrinen

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!