Hellapoliisin Tomaattinen lihakeitto

ÄLÄ KÄYTÄ! keitto_1_D4S1095_180416-Edit

Hellapoliisin reseptillä valmistuu murea lihakeitto, joka maistuu kylmänä syyspäivänä. Lisää halutessasi joukkoon hieman myskikurpitsaa paloina. Nauti tuoreilla yrteillä höystettynä.

4 annosta

  • 1 kg naudan lapaa
  • vettä, kunnes liha peittyy
  • 1-2 laakerinlehteä
  • 10 maustepippuria
  • 2 tl suolaa
  • 1 iso sipuli
  • 2 porkkanaa

Lisäksi

  • 1 iso sipuli
  • 2 porkkanaa
  • pala lanttua
  • 1 keskikokoinen palsternakka
  • 6 keskikokoista perunaa
  • 1 chilipaprika
  • 2 tl paprikajauhetta
  • 70 g tomaattipyreetä
  • tuoretta lehtipersiljaa tai korianteria

Valmistusohje

Huuhtele liha ja laita se kattilaan.

Laske päälle vettä kunnes liha peittyy.

Lisää laakerinlehdet, maustepippurit, suola, kuorittu ja paloiteltu sipuli ja porkkanat.

Keitä miedolla lämmöllä noin 1,5 tuntia, tai kunnes liha on kypsää.

Valuta liemi.

Laita liemi kattilaan.

Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja paloittele porkkanat, lanttu, palsternakka ja perunat.

Hienonna chilipaprika.

Laita kattilaan ensin sipuli, porkkanat, lanttu ja palsternakka. Anna kiehua noin viisi minuuttia ja lisää perunat, hienonnettu chilipaprika, paprikajauhe ja tomaattipyree. Lisää tarvittaessa vettä. Anna kiehua, kunnes kasvikset ovat sopivan kypsiä.

Paloittele liha ja lisää joukkoon.

Kuumenna.

Tarkista maku.

Lisää tarvittaessa suolaa.

Ripottele valmiin keiton pinnalle tuoretta lehtipersiljaa tai korianteria.

 

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!