Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Soijarouhe-linssilasagne

Julkaistu 09.05.2014 11:47

Soijarouheesta ja linsseistä valmistat ravitsevan ja maistuvan kasvislasagnen. Linssien tilalla voit käyttää myös vaikkapa papuja. Reseptin on tehnyt Hellapoliisi.

Reseptistä 4-5 annosta

  • 2 rkl öljyä
  • 1 iso sipuli silputtuna
  • 2 porkkanaa suikaleina
  • 1 palsternakka suikaleina
  • 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 2 dl tummaa soijarouhetta
  • 170 g/ 285 g vihreitä kypsiä linssejä, valutettuna
  • 500 g tomaattimurskaa
  • 5 dl vettä
  • 70 g tomaattipyreetä
  • 1 rkl oreganoa tai basilikaa kuivattuna
  • 1 ½ tl suolaa tai maun mukaan

Juustokastike

  • 50 g voita tai margariinia
  • ½ dl vehnäjauhoja
  • 5 dl maitoa
  • ripaus suolaa
  • 150 g juustoraastetta

Lisäksi

  • 6 lasagnelevyä

Valmistusohje

Kuumenna öljy kattilassa ja lisää joukkoon silputtu sipuli.

Kääntele hetki ja lisää joukkoon porkkana- ja palsternakkasuikaleet, sekä hienonnetut valkosipulinkynnet. Kääntele hetki kovalla lämmöllä.

Lisää soijarouhe ja valutetut linssit, sekä tomaattimurska, vesi, tomaattipyree, oregano tai basilika, sekä suola. Anna kiehua hiljalleen noin kymmenen minuuttia ja tarkista maku.

Lisää mausteita tarvittaessa.

Valmista juustokastike.

Sulata voi tai margariini kattilassa.

Sekoita joukkoon vehnäjauhot, mutta älä ruskista.

Lisää maito ja anna kiehua hiljalleen noin viisi minuuttia.

Mausta suolalla ja sekoita joukkoon juustoraaste.

Jaa kastikkeet ja lasagnelevyt kerroksittain uunivuokaan siten, että laitat ensin soijarouhe-linssikastiketta, sitten juustokastiketta ja lopuksi lasagnelevyjä.

Toista kerrokset. Jätä pinnalle kerros juustokastiketta.

Kypsennä 175-asteisessa uunissa 40-50 minuuttia.

Anna ruoan vetäytyä noin 15 minuuttia ennen tarjoilua.

Tuoreimmat aiheesta

Kasvislasagne