Kesäkurpitsalasagne
Lasagnelevyt on korvattu kesäkurpitsaviipaleilla. Halutessasi voit käyttää lasagnessa myös lasagnelevyjä. Reseptin laati Hellapoliisi.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
4-6 annosta
- 2 rkl rypsiöljyä
- 2 isoa sipulia silputtuna
- 3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 3 isoa porkkanaa suikaleina
- 1 iso palsternakka suikaleina
- 200 g juuriselleriä suikaleina
- 200 g herkkusieniä lohkoina
- 500 g tomaattimurskaa
- 2 tl kuivattuja yrttejä (esim. timjamia tai yrttisekoitusta)
- mustapippuria myllystä
- suolaa maun mukaan
Lisäksi
- 1 iso kesäkurpitsa
Juustokastike
- 50 g voita tai margariinia
- ½ dl vehnäjauhoja
- 5 dl maitoa
- 200 g juustoraastetta
- ripaus suolaa
Valmistusohje
Kuumenna öljy kattilassa tai isossa pannussa.
Lisää sipuli, valkosipuli, porkkanat, palsternakka, juuriselleri ja herkkusienet.
Kääntele muutaman minuutin ajan.
Lisää tomaattimurska, kuivatut yrtit, mustapippuria myllystä ja suolaa maun mukaan.
Anna kiehua hiljalleen muutaman minuutin ajan.
Tarkista maku.
Vedä isosta kesäkurpitsasta pituussuunnassa pitkiä viipaleita juustohöylällä.
Valmista juustokastike.
Sulata voi tai margariini kattilassa.
Lisää joukkoon vehnäjauhot ja sekoita tasaiseksi.
Lisää maito ja anna kiehua hiljalleen noin viisi minuuttia.
Sekoita joukkoon juustoraaste (jätä hieman myös pinnalle).
Mausta kastike ripauksella suolaa.
Kokoa lasagne uunivuokaan kerroksittain siten, että kastikekerrosten välissä on kerros kesäkurpitsaa.
Laita päällimmäiseksi juustokastiketta ja ripottele pinnalle vielä hieman juustoraastetta.
Kypsennä 175-200 asteisessa uunissa 40-50 minuuttia.
Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku