Kuumenna öljy kattilassa tai isossa pannussa.
Lisää sipuli, valkosipuli, porkkanat, palsternakka, juuriselleri ja herkkusienet.
Kääntele muutaman minuutin ajan.
Lisää tomaattimurska, kuivatut yrtit, mustapippuria myllystä ja suolaa maun mukaan.
Anna kiehua hiljalleen muutaman minuutin ajan.
Tarkista maku.
Vedä isosta kesäkurpitsasta pituussuunnassa pitkiä viipaleita juustohöylällä.
Valmista juustokastike.
Sulata voi tai margariini kattilassa.
Lisää joukkoon vehnäjauhot ja sekoita tasaiseksi.
Lisää maito ja anna kiehua hiljalleen noin viisi minuuttia.
Sekoita joukkoon juustoraaste (jätä hieman myös pinnalle).
Mausta kastike ripauksella suolaa.
Kokoa lasagne uunivuokaan kerroksittain siten, että kastikekerrosten välissä on kerros kesäkurpitsaa.
Laita päällimmäiseksi juustokastiketta ja ripottele pinnalle vielä hieman juustoraastetta.
Kypsennä 175-200 asteisessa uunissa 40-50 minuuttia.
Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.