Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kesäkurpitsalasagne

Julkaistu 04.10.2013 10:56

Lasagnelevyt on korvattu kesäkurpitsaviipaleilla. Halutessasi voit käyttää lasagnessa myös lasagnelevyjä. Reseptin laati Hellapoliisi.

4-6 annosta

  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 2 isoa sipulia silputtuna
  • 3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 3 isoa porkkanaa suikaleina
  • 1 iso palsternakka suikaleina
  • 200 g juuriselleriä suikaleina
  • 200 g herkkusieniä lohkoina
  • 500 g tomaattimurskaa
  • 2 tl kuivattuja yrttejä (esim. timjamia tai yrttisekoitusta)
  • mustapippuria myllystä
  • suolaa maun mukaan

Lisäksi

  • 1 iso kesäkurpitsa

Juustokastike

  • 50 g voita tai margariinia
  • ½ dl vehnäjauhoja
  • 5 dl maitoa
  • 200 g juustoraastetta
  • ripaus suolaa

Valmistusohje

Kuumenna öljy kattilassa tai isossa pannussa.

Lisää sipuli, valkosipuli, porkkanat, palsternakka, juuriselleri ja herkkusienet.

Kääntele muutaman minuutin ajan.

Lisää tomaattimurska, kuivatut yrtit, mustapippuria myllystä ja suolaa maun mukaan.

Anna kiehua hiljalleen muutaman minuutin ajan.

Tarkista maku.

Vedä isosta kesäkurpitsasta pituussuunnassa pitkiä viipaleita juustohöylällä.

Valmista juustokastike.

Sulata voi tai margariini kattilassa.

Lisää joukkoon vehnäjauhot ja sekoita tasaiseksi.

Lisää maito ja anna kiehua hiljalleen noin viisi minuuttia.

Sekoita joukkoon juustoraaste (jätä hieman myös pinnalle).

Mausta kastike ripauksella suolaa.

Kokoa lasagne uunivuokaan kerroksittain siten, että kastikekerrosten välissä on kerros kesäkurpitsaa.

Laita päällimmäiseksi juustokastiketta ja ripottele pinnalle vielä hieman juustoraastetta.

Kypsennä 175-200 asteisessa uunissa 40-50 minuuttia.

Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

Tuoreimmat aiheesta

Lasagne