- Siivilöi jauhot ja suola kulhoon. Lisää joukkoon rasvat ja nypi sormin murumaiseksi seokseksi.
- Lisää maitoa pikku hiljaa joukkoon, kunnes pohjasta tulee taikinamainen.
- Laita taikina peitettynä jääkaappiin 30-45 minuutiksi.
- Ripottele jauhoja työskentelyalustalle ja kauli taikina pyöreäksi, noin 0,5 cm paksuiseksi piirakkapohjaksi.
- Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan ja pidä huoli, ettei piirakkapohjassa ole reikiä. Laita jääkaappiin vielä 30 minuutiksi peitettynä.
- Paista piirakkapohjaa 190-asteisessa uunissa 15 minuuttia (halutessasi voit laittaa piiraspohjan päälle leivinpaperin ja painoksi esimerkiksi kuivattuja herneitä. Näin estät taikinareunojen valahtamisen esipaiston aikana)
- Pienennä uunin lämpötilaa 160 asteeseen ja valmista piirakan täyte: sekoita keskenään maito, kerma, munat, rakuuna ja mausteet.
- Ripottele puolet juustoraasteesta pohjan päälle, laita päälle hienonnettu pinaatti sekä pavut. Kaada sitten päälle nestemäinen seos. Ripottele päälle loput juustosta.
- Paista piirakkaa uunissa 20-25 minuuttia.
Resepti: Royal.uk