Kuningas Charlesin kruunajaispiirakka
Julkaistu
"Coronation Quiche" eli kruunajaispiirakka on ideoitu brittihovissa kuningas Charlesin kruunajaisten kunniaksi. Kruunajaispiirakka tai -quiche sisältää muun muassa pinaattia, rakuunaa ja tietysti runsaasti juustoa. Jos haluat oikaista, käytä valmista piirakkapohjaa.
- Annosmäärä: 6 annosta
Pohja
- 125 g vehnäjauhoja
- Ripaus suolaa
- 25 g kylmää voita kuutioituna
- 25 g laardia (tai voita)
- 2 rkl maitoa
TAI
- 1 pkt valmista piirakkataikinaaa
Täyte
- 125 ml maitoa
- 175 ml kuohukermaa
- 2 munaa
- 1 rkl tuoretta rakuunaa hienonnettuna
- Suolaa ja pippuria
- 100 g cheddarjuustoa raastettuna
- 180 g keitettyä pinaattia pilkottuna
- 60 g härkäpapuja tai soijapapuja
Valmistusohje
- Siivilöi jauhot ja suola kulhoon. Lisää joukkoon rasvat ja nypi sormin murumaiseksi seokseksi.
- Lisää maitoa pikku hiljaa joukkoon, kunnes pohjasta tulee taikinamainen.
- Laita taikina peitettynä jääkaappiin 30-45 minuutiksi.
- Ripottele jauhoja työskentelyalustalle ja kauli taikina pyöreäksi, noin 0,5 cm paksuiseksi piirakkapohjaksi.
- Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan ja pidä huoli, ettei piirakkapohjassa ole reikiä. Laita jääkaappiin vielä 30 minuutiksi peitettynä.
- Paista piirakkapohjaa 190-asteisessa uunissa 15 minuuttia (halutessasi voit laittaa piiraspohjan päälle leivinpaperin ja painoksi esimerkiksi kuivattuja herneitä. Näin estät taikinareunojen valahtamisen esipaiston aikana)
- Pienennä uunin lämpötilaa 160 asteeseen ja valmista piirakan täyte: sekoita keskenään maito, kerma, munat, rakuuna ja mausteet.
- Ripottele puolet juustoraasteesta pohjan päälle, laita päälle hienonnettu pinaatti sekä pavut. Kaada sitten päälle nestemäinen seos. Ripottele päälle loput juustosta.
- Paista piirakkaa uunissa 20-25 minuuttia.
Resepti: Royal.uk
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku