Metsästäjän pizza
Valmista mehevä pizza, johon voit kätkeä ihania syksyn aineksia. Reseptin laati Hellapoliisi, julkaistu 30.8.2013.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Pizzapohja, 1 iso pyöreä
- 2 dl vettä
- 25 g tuorehiivaa
- ½ tl suolaa
- 2 rkl rypsi- tai avokadoöljyä
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 dl ruisleseitä
Pinnalle
- 3 rkl tomaattipyreetä tai punaista pestokastiketta
- 175-200 g pizzajuustoraastetta
- 2 rkl rypsi- tai avokadoöljyä
- 1 sipuli hienonnettuna
- 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 200-300 g hirvenjauhelihaa tai poronjauhelihaa
- suolaa maun mukaan
- mustapippuria myllystä
- 2 rkl rypsi- tai avokadoöljyä
- 3 dl kantarelleja
- 1 iso omena kuutioina
- timjamia maun mukaan
Koristeluun
- rucolaa
Valmistusohje
Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva ja suola. Lisää öljy, vehnäjauhot ja ruisleseet. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.
Vaivaa taikinasta ilmakuplat ja kaulitse tai painele pyöreäksi levyksi leivinpaperin päälle.
Levitä pinnalle tomaattipyree tai punainen pestokastike. Ripottele päälle juustoraaste.
Kuumenna öljy pannulla ja paista sipuli, valkosipulinkynnet ja jauheliha.
Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Levitä seos juustoraasteen päälle.
Kuumenna öljy pannulla ja lisää kantarellit ja omenakuutiot.
Kääntele aineksia, kunnes pehmenevät.
Mausta kuivatulla timjamilla.
Levitä ainekset pizzan päälle.
Paista 250 asteisessa uunissa keskiritilätasolla 15-20 minuuttia, tai kunnes pinta on saanut väriä ja pohja näyttää kypsältä.
Koristele rucolalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku