Metsästäjän pizza

Valmista mehevä pizza, johon voit kätkeä ihania syksyn aineksia. Reseptin laati Hellapoliisi, julkaistu 30.8.2013.

Pizzapohja, 1 iso pyöreä

  • 2 dl vettä
  • 25 g tuorehiivaa
  • ½ tl suolaa
  • 2 rkl rypsi- tai avokadoöljyä
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl ruisleseitä

Pinnalle

  • 3 rkl tomaattipyreetä tai punaista pestokastiketta
  • 175-200 g pizzajuustoraastetta
  • 2 rkl rypsi- tai avokadoöljyä
  • 1 sipuli hienonnettuna
  • 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 200-300 g hirvenjauhelihaa tai poronjauhelihaa
  • suolaa maun mukaan
  • mustapippuria myllystä
  • 2 rkl rypsi- tai avokadoöljyä
  • 3 dl kantarelleja
  • 1 iso omena kuutioina
  • timjamia maun mukaan

Koristeluun

  • rucolaa

Valmistusohje

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva ja suola. Lisää öljy, vehnäjauhot ja ruisleseet. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.

Vaivaa taikinasta ilmakuplat ja kaulitse tai painele pyöreäksi levyksi leivinpaperin päälle.

Levitä pinnalle tomaattipyree tai punainen pestokastike. Ripottele päälle juustoraaste.

Kuumenna öljy pannulla ja paista sipuli, valkosipulinkynnet ja jauheliha.

Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Levitä seos juustoraasteen päälle.

Kuumenna öljy pannulla ja lisää kantarellit ja omenakuutiot.

Kääntele aineksia, kunnes pehmenevät.

Mausta kuivatulla timjamilla.

Levitä ainekset pizzan päälle.

Paista 250 asteisessa uunissa keskiritilätasolla 15-20 minuuttia, tai kunnes pinta on saanut väriä ja pohja näyttää kypsältä.

Koristele rucolalla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!