Uunimunakas pekonilla ja herkkusienillä

Herkkusieni-pekonimunakas on ihana lounas tai iltapala. Se sopii myös rentojen juhlien pikkusuolaiseksi. Tämä munakas valmistetaan uunissa.

Uunimunakas

  • 10 munaa
  • 2 ½ dl maustettua ruokakermaa
  • mustapippuria myllystä
  • 1 tl suolaa
  • 100 g pekonia
  • 100 g miniluumutomaatteja tai kirsikkatomaatteja
  • 100 g herkkusieniä
  • 100 g juustoraastetta

Valmistusohje

Uunimunakas valmistuu näin: 

Valmistusaika:  15 min + 20-30 min paistaminen
Annoksia: 9-12 annospalaa

  1. Riko munat kulhoon ja sekoita joukkoon maustettu ruokakerma, mustapippuria myllystä ja suolaa.
  2. Kaada seos reunalliseen uunivuokaan, jonka mitat on noin 25x30 cm.
  3. Paloittele pekoni, puolita miniluumutomaatit ja lohko herkkusienet.
  4. Laita ainekset paistinpannuun ja kääntele, kunnes pekoni on rapeaa.
  5. Ripottele ainekset munakasmassan joukkoon ja ripottele pinnalle vielä juustoraastetta.
  6. Kypsennä 200-asteisen uunin keskiritilätasolla 20-30 minuuttia.
  7. Tarjoa seuraksi raikasta salaattia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!