Uunimunakas pekonilla ja herkkusienillä
Julkaistu
Herkkusieni-pekonimunakas on ihana lounas tai iltapala. Se sopii myös rentojen juhlien pikkusuolaiseksi. Tämä munakas valmistetaan uunissa.
Uunimunakas
- 10 munaa
- 2 ½ dl maustettua ruokakermaa
- mustapippuria myllystä
- 1 tl suolaa
- 100 g pekonia
- 100 g miniluumutomaatteja tai kirsikkatomaatteja
- 100 g herkkusieniä
- 100 g juustoraastetta
Valmistusohje
Uunimunakas valmistuu näin:
Valmistusaika: 15 min + 20-30 min paistaminen
Annoksia: 9-12 annospalaa
- Riko munat kulhoon ja sekoita joukkoon maustettu ruokakerma, mustapippuria myllystä ja suolaa.
- Kaada seos reunalliseen uunivuokaan, jonka mitat on noin 25x30 cm.
- Paloittele pekoni, puolita miniluumutomaatit ja lohko herkkusienet.
- Laita ainekset paistinpannuun ja kääntele, kunnes pekoni on rapeaa.
- Ripottele ainekset munakasmassan joukkoon ja ripottele pinnalle vielä juustoraastetta.
- Kypsennä 200-asteisen uunin keskiritilätasolla 20-30 minuuttia.
- Tarjoa seuraksi raikasta salaattia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa