Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Jugurttia ja munakoisoa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä resepti tulee Gujaratista, Intiasta. Munakoiso höyrytetään ja sekoitetaan sitten sakeaan, maustettuun jugurttikastikkeeseen. Ellei sinulla ole höyrykeitintä, käytä sopivaa siivilää ja kannellista kattilaa. Tarjoile lisukkeena tai kevyenä ateriana leivän kera.

Neljälle

  • 1 munakoiso, 500-600 g
  • 3 pientä vihreää chiliä
  • 1 kokonainen salaattisipuli
  • 6 dl maustamatonta jugurttia
  • 1 rkl tuoretta minttua hienonnettuna
  • ½ tl suolaa
  • mustapippuria jauhettuna
  • mintunlehtiä koristeluun

Valmistusohje

1. Kuori munakoiso, halkaise se pituussuunnassa ja leikkaa se sentinpaksuisiksi viipaleiksi tai parin sentin kuutioiksi. Viipaloi salaattisipuli, myös vihreä osa, paperinohuesti. Silppua chilit.

2. Lämmitä vettä kiehuvaksi höyrykeittimessä tai kannellisessa kattilassa, johon siiviläsi sopii. Laita munakoisopalat höyrykeittimeen tai siivilään ja höyrytä vilkkaasti kiehuvan veden yllä kymmenisen minuuttia kunnes palat ovat kunnolla pehmenneet.

3. Vatkaa samalla jugurtti sileäksi ja sakeaksi. Sekoita mukaan chili, salaattisipuli ja minttu. Mausta suolalla ja pippurilla. Valuta vesi munakoisosta ja anna sen jäähtyä kokonaan. Sekoita siiten munakoiso jugurttisekoitukseen ja koristele muutamalla tuoreella mintunlehdellä.

Tuoreimmat aiheesta

Kasvislisuke