Jugurttia ja munakoisoa
Tämä resepti tulee Gujaratista, Intiasta. Munakoiso höyrytetään ja sekoitetaan sitten sakeaan, maustettuun jugurttikastikkeeseen. Ellei sinulla ole höyrykeitintä, käytä sopivaa siivilää ja kannellista kattilaa. Tarjoile lisukkeena tai kevyenä ateriana leivän kera.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 1 munakoiso, 500-600 g
- 3 pientä vihreää chiliä
- 1 kokonainen salaattisipuli
- 6 dl maustamatonta jugurttia
- 1 rkl tuoretta minttua hienonnettuna
- ½ tl suolaa
- mustapippuria jauhettuna
- mintunlehtiä koristeluun
Valmistusohje
1. Kuori munakoiso, halkaise se pituussuunnassa ja leikkaa se sentinpaksuisiksi viipaleiksi tai parin sentin kuutioiksi. Viipaloi salaattisipuli, myös vihreä osa, paperinohuesti. Silppua chilit.
2. Lämmitä vettä kiehuvaksi höyrykeittimessä tai kannellisessa kattilassa, johon siiviläsi sopii. Laita munakoisopalat höyrykeittimeen tai siivilään ja höyrytä vilkkaasti kiehuvan veden yllä kymmenisen minuuttia kunnes palat ovat kunnolla pehmenneet.
3. Vatkaa samalla jugurtti sileäksi ja sakeaksi. Sekoita mukaan chili, salaattisipuli ja minttu. Mausta suolalla ja pippurilla. Valuta vesi munakoisosta ja anna sen jäähtyä kokonaan. Sekoita siiten munakoiso jugurttisekoitukseen ja koristele muutamalla tuoreella mintunlehdellä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa