Jugurttia ja munakoisoa

Tämä resepti tulee Gujaratista, Intiasta. Munakoiso höyrytetään ja sekoitetaan sitten sakeaan, maustettuun jugurttikastikkeeseen. Ellei sinulla ole höyrykeitintä, käytä sopivaa siivilää ja kannellista kattilaa. Tarjoile lisukkeena tai kevyenä ateriana leivän kera.

Neljälle

  • 1 munakoiso, 500-600 g
  • 3 pientä vihreää chiliä
  • 1 kokonainen salaattisipuli
  • 6 dl maustamatonta jugurttia
  • 1 rkl tuoretta minttua hienonnettuna
  • ½ tl suolaa
  • mustapippuria jauhettuna
  • mintunlehtiä koristeluun

Valmistusohje

1. Kuori munakoiso, halkaise se pituussuunnassa ja leikkaa se sentinpaksuisiksi viipaleiksi tai parin sentin kuutioiksi. Viipaloi salaattisipuli, myös vihreä osa, paperinohuesti. Silppua chilit.

2. Lämmitä vettä kiehuvaksi höyrykeittimessä tai kannellisessa kattilassa, johon siiviläsi sopii. Laita munakoisopalat höyrykeittimeen tai siivilään ja höyrytä vilkkaasti kiehuvan veden yllä kymmenisen minuuttia kunnes palat ovat kunnolla pehmenneet.

3. Vatkaa samalla jugurtti sileäksi ja sakeaksi. Sekoita mukaan chili, salaattisipuli ja minttu. Mausta suolalla ja pippurilla. Valuta vesi munakoisosta ja anna sen jäähtyä kokonaan. Sekoita siiten munakoiso jugurttisekoitukseen ja koristele muutamalla tuoreella mintunlehdellä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.