Quiche Lorraine eli kinkkupiiras

katselukopio_kinkkupiiras_2_D8S2956-Edit
Hellapoliisi/Kati Jaakonen

Suolaiset piirakat ovat aina yhtä trendikkäitä. Ruokaisuutensa vuoksi ne soveltuvat niin kevyeksi lounaaksi kuin iltapalaksi tai juhlahetkiin. Voit valmistaa piiraan isommassa piirasvuoassa tai painella taikinaa esimerkiksi metallisen muffinivuoan pohjalle ja tarjota pieninä annospiiraina.

Pohja

  • 100 g voita tai margariinia
  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • ½ tl suolaa
  • 3 rkl kermaa tai vettä

Täyte

  • 300 g kinkkurouhetta tai-suikaleita
  • ½ punainen paprika
  • 4 dl kuohukermaa
  • 3 munaa
  • 150-175 g juustoraastetta
  • mustapippuria myllystä
  • tuoretta persiljaa

Valmistusohje

Nypi voi tai margariini ja vehnäjauhot keskenään murumaiseksi.

Lisää suola ja kerma tai vesi nopeasti sekoittaen.

Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.

Ripottele esipaistetun pohjan päälle kinkkurouhe tai -suikaleet.

Paloittele paprika ja ripottele päälle.

Sekoita kuohukerman joukkoon munat, juustoraaste ja mustapippuria myllystä.

Jatka piirakan paistamista 200-asteisessa uunissa vielä noin 30 minuuttia.

Tarjoa lämpimänä.


Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.