Pinaatti-tomaattipiirakka paprikalla

Tämä on loistava ruokalaji seisovaan pöytään!

Ainekset

  • Neljälle

Piirakkataikina

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 maustemitta suolaa
  • 150 g voita

Täyte

  • 250 g pakastettua lehtipinaattia
  • 6 säilöttyä, kuivattua tomaattia
  • 3 tuoretta tomaattia
  • 1 vihreä paprika
  • 1 ½ dl juustoraastetta

Munamaito

  • 4 kananmunaa
  • 2 dl kermaa
  • 2 dl maitoa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Taikina: Nypi jauhot ja voi muruiseksi massaksi. Lisää vesi vähän kerrallaan ja työstä nopeasti notkeaksi, sileäksi taikinaksi. Taikinan voi myös sekoittaa monitoimikoneessa. Taputtele taikina litteäksi, peitä se muovikelmulla ja anna levätä kylmässä n. 30 minuuttia.

2. Anna pinaatin sulaa puoliksi. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kaulitse taikina ja vuoraa sillä piirakkavuoka. Pistele pohjaan reikiä haarukalla. Esipaista piiraskuori uunissa n. 15 minuuttia. Paloittele kuivatut ja tuoreet tomaatit.

3. Vatkaa munat, kerma ja maito, mausta suolalla ja pippurilla. Levitä pinaatti ja tomaatit piirakkakuoreen ja kaada munamaito päälle. Paista uunissa n. 10 minuuttia. Ota piirakka uunista, ripottele päälle paprikarenkaat. Peitä foliolla ja paista vielä 15 minuuttia. Tarjoile haaleana tai kylmänä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.