Pinaatti-tomaattipiirakka paprikalla
Tämä on loistava ruokalaji seisovaan pöytään!
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- Neljälle
Piirakkataikina
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 maustemitta suolaa
- 150 g voita
Täyte
- 250 g pakastettua lehtipinaattia
- 6 säilöttyä, kuivattua tomaattia
- 3 tuoretta tomaattia
- 1 vihreä paprika
- 1 ½ dl juustoraastetta
Munamaito
- 4 kananmunaa
- 2 dl kermaa
- 2 dl maitoa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Taikina: Nypi jauhot ja voi muruiseksi massaksi. Lisää vesi vähän kerrallaan ja työstä nopeasti notkeaksi, sileäksi taikinaksi. Taikinan voi myös sekoittaa monitoimikoneessa. Taputtele taikina litteäksi, peitä se muovikelmulla ja anna levätä kylmässä n. 30 minuuttia.
2. Anna pinaatin sulaa puoliksi. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kaulitse taikina ja vuoraa sillä piirakkavuoka. Pistele pohjaan reikiä haarukalla. Esipaista piiraskuori uunissa n. 15 minuuttia. Paloittele kuivatut ja tuoreet tomaatit.
3. Vatkaa munat, kerma ja maito, mausta suolalla ja pippurilla. Levitä pinaatti ja tomaatit piirakkakuoreen ja kaada munamaito päälle. Paista uunissa n. 10 minuuttia. Ota piirakka uunista, ripottele päälle paprikarenkaat. Peitä foliolla ja paista vielä 15 minuuttia. Tarjoile haaleana tai kylmänä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka