Reseptin tarjoaa:
Nyt leivät kannattaa täyttää satokauden raaka-aineilla kuten sienillä. Vaihtelua ja potkua pitaleipien täytteisiin saat erilaisilla mausteilla ja kastikkeilla.
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, öljy ja jauhot ja alusta hyvin taikinaksi. Anna kohota kaksinkertaiseksi.
Jaa kohonnut taikina 8 osaan ja pyörittele ne pulliksi. Kauli pullat mataliksi pyöreiksi pitaleiviksi (halkaisija 15 cm). Anna leipien kohota leivinliinalla peitettynä lämpimässä paikassa puolisen tuntia.
Paista 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia. Onnistuneet pitaleivät kohoavat uunissa kypsyessään korkeiksi kupliksi, leipiä ei saa pistellä
Haihduta puhdistetuista ja pilkotuista kantarelleista ylimääräinen kosteus kuumassa pannussa. Lisää öljy ja paloitellut kasvikset. Paista ainekset nopeasti niin, että kasvikset eivät pehmene liikaa. Lisää mausteet ja tarkista maku.
Täytä pitaleivät sieni-kasvisseoksella ja raejuustolla.
VINKKI: Saat täytteestä ruokaisamman, kun keität joukkoon Myllyn Paras Linssilastuja.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy