Jogurttipiirakka
Tarjoile tämä maistuva piirakka kahvin tai teen kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Ainekset
- 10 palaan
Piirakkataikina
- 150 g voita
- 2 ½ dl vehnäjauhoja
- 2 tl sokeria
- 2 rkl kylmää vettä
Täyte
- 400 g Philadelphia-juustoa
- 3½ dl maustamatonta jogurttia
- ¾ dl juoksevaa hunajaa
- 3 tippaa karvasmanteliöljyä
Koristeluun
- tomusokeria
- 3 dl hilloa
Valmistusohje
1. Sekoita jauhot ja sokeri kulhossa. Lisää voi ja nypi muruiseksi massaksi. Lisää vesi ja työstä nopeasti taikinaksi. Painele taikina piirakkavuokaan ja laita vuoka jääkaappiin 30 minuutiksi.
2. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vatkaa juusto pehmeäksi ja tasaiseksi jogurtin, hunajan ja karvasmanteliöljyn kanssa. Kaada täyte piirakkakuoreen ja paista uunissa 30 minuuttia. Anna jäähtyä ja laita jääkaappiin vähintään 4 tunniksi.
3. Sihtaa päälle tomusokeria ennen tarjoilua. Tarjoile hillon kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa