Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Helppo & nopea suklaakakku

Nopean ja helpon suklaakakun pyöräytät hetkessä.
Julkaistu 18.02.2013 00:00

Jos saat yllätysvieraita, pyöräytät tämän kakun hetkessä, jos sinulla on perustarvikkeet aina kaapissa. Tarvitset lisäksi 24 sentin läpimittaisen, irtopohjaisen kakkuvuoan. Kakun voi tehdä myös 20x20cm-kokoisessa neliön mallisessa vuoassa.

12–16 palaa

  • 100 g voita
  • 2 ½ dl sokeria
  • 2 munaa
  • 1 ½ dl vehnäjauhoa
  • 3 rkl kaakaota
  • 1 tl vaniljasokeria
  • tomusokeria koristeluun

Tarjoiluun

  • kermavaahtoa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sulata voi ja anna jäähtyä. Sekoita yhteen munat ja sokeri. Sekoita vehnäjauho, kaakao ja vaniljasokeri keskenään ja hämmennä munaseokseen. Lisää lopuksi voisula.

2. Kaada taikina vuokaan, ja paista kakkua noin 25 minuuttia. Sen kuuluu olla matala, rapea pinnaltaan, mutta tahmea sisältä.

3. Anna kakun jäähtyä, sihtaa pinnalle tomusokeria, leikkaa viipaleiksi ja tarjoa kermavaahdon kera.

Tuoreimmat aiheesta

Suklaakakku