Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Helppo sosekeitto – sujauta keittoon vaikka bataattia, parsakaalia tai muita kasviksia!

chililla_ryyditetty_bataatti-parsakaalisosekeitto_2_D8S4551-Edit
MTV
Julkaistu 08.10.2019 12:24

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Syksyn sosekeittoon voit upottaa lähes mitä tahansa. Hyödynnä ateriaan myös jääkaapin yksittäiset vihannekset ja säästä ruokahävikkiä ja rahaa. Testaa Hellapoliisi Kati Jaakosen helppo resepti, jossa on mukana bataattia ja parsakaalia.

Ainekset

  • 800 g bataattia
  • 1 iso sipuli
  • 300 g parsakaalia
  • vettä
  • 2 rkl kasvisfondia
  • mustapippuria myllystä
  • ripaus chilijauhetta
  • 200 g sulatejuustoa tai 2 dl ruoka- tai kuohukermaa

Valmistusohje

Helppo sosekeitto valmistuu näin:

Annoksia: 6 

  1. Kuori ja paloittele bataatit ja sipuli. Paloittele parsakaali.
  2. Laita ne kattilaan ja lisää vettä niin paljon, että ne peittyvät.
  3. Lisää joukkoon kasvisfondi. Anna kiehua hiljalleen kannen alla, kunnes kasvikset ovat kypsiä.
  4. Soseuta sauvasekoittimella ja rouhi joukkoon mustapippuria myllystä. Lisää ripaus chilijauhetta ja sulatejuustoa tai kermaa. Kuumenna.
  5. Tarkista maku. Tarjoa!

Tuoreimmat aiheesta

Kasviskeitto