Helppo sosekeitto – sujauta keittoon vaikka bataattia, parsakaalia tai muita kasviksia!
Julkaistu
Syksyn sosekeittoon voit upottaa lähes mitä tahansa. Hyödynnä ateriaan myös jääkaapin yksittäiset vihannekset ja säästä ruokahävikkiä ja rahaa. Testaa Hellapoliisi Kati Jaakosen helppo resepti, jossa on mukana bataattia ja parsakaalia.
Ainekset
- 800 g bataattia
- 1 iso sipuli
- 300 g parsakaalia
- vettä
- 2 rkl kasvisfondia
- mustapippuria myllystä
- ripaus chilijauhetta
- 200 g sulatejuustoa tai 2 dl ruoka- tai kuohukermaa
Valmistusohje
Helppo sosekeitto valmistuu näin:
Annoksia: 6
- Kuori ja paloittele bataatit ja sipuli. Paloittele parsakaali.
- Laita ne kattilaan ja lisää vettä niin paljon, että ne peittyvät.
- Lisää joukkoon kasvisfondi. Anna kiehua hiljalleen kannen alla, kunnes kasvikset ovat kypsiä.
- Soseuta sauvasekoittimella ja rouhi joukkoon mustapippuria myllystä. Lisää ripaus chilijauhetta ja sulatejuustoa tai kermaa. Kuumenna.
- Tarkista maku. Tarjoa!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa