- Pilko kurpitsa kuorineen kuutioiksi. Pyörittele kuutiot öljyssä, ripottele suolaa pintaan ja levitä uunipellille.
- Paahda uunissa kunnes kuutiot saavat kauniin ruskean pinnan.
- Kuullota sipulit soppakattilassa joko öljyssä tai halutessasi voissa. Kaada paahdetut kurpitsan palat sipulien joukkoon.
- Kaada uunipellille kuumaa vettä, huuhtele öljyt sekä kiinni jääneet kurpitsamurut sopan joukkoon.
- Lisää vettä, jotta saat survottua kurpitsat mössöksi. Jos haluat suutuntuman sijaa samettisuutta, käytä sauvasekoitinta. Lisää vielä vettä kunnes koostumus on sopivan soppainen.
- Lisää kerma, kiehauta ja anna hautua kannen alla. Varothan, sillä sakea kurpitsasoppa voi räiskyä kiehuessaan.
- Sulata voita ja lisää voin joukkoon pilkotut tuoreet tai murskatut kuivat yrtit. Voisula ja tuore salvia on mainio yhdistelmä.
- Soppa pehmennetään kookosmaidolla ja höystetään sulatettuun kookosöljyyn pilkotulla tuoreella korianterilla. Kauho keitto lautaselle ja lirauta päälle yrttinen loppusilaus.
9:20