Tärkkilän Selman kurpitsakeitto

Tärkkilän Selman kurpitsakeitto
Selma Kilpi elää mahdollisimman omavaraisesti.

Kokonaisvaltaisen kestävyyden opettaja Selma Kilpi käyttää keittoihinsa mielellään metsän antimia, kuten nokkosta tai suolaheinää. Kurpitsakeittossa tärkeänä lisänä on salvia.

Ainekset

  • talvikurpitsa
  • luomuöljyä, esimerkiksi auringonkukka- tai oliivi-
  • suolaa, mustapippuria
  • sipulia
  • lähdevettä
  • jotakin kermaista: kaurakerma/kookosmaito
  • jotakin yrttistä: salvia/nokkonen ja persilja/korianteri

Valmistusohje

  1. Pilko kurpitsa kuorineen kuutioiksi. Pyörittele kuutiot öljyssä, ripottele suolaa pintaan ja levitä uunipellille.
  2. Paahda uunissa kunnes kuutiot saavat kauniin ruskean pinnan.
  3. Kuullota sipulit soppakattilassa joko öljyssä tai halutessasi voissa. Kaada paahdetut kurpitsan palat sipulien joukkoon.
  4. Kaada uunipellille kuumaa vettä, huuhtele öljyt sekä kiinni jääneet kurpitsamurut sopan joukkoon.
  5. Lisää vettä, jotta saat survottua kurpitsat mössöksi. Jos haluat suutuntuman sijaa samettisuutta, käytä sauvasekoitinta. Lisää vielä vettä kunnes koostumus on sopivan soppainen.
  6. Lisää kerma, kiehauta ja anna hautua kannen alla. Varothan, sillä sakea kurpitsasoppa voi räiskyä kiehuessaan.
  7. Sulata voita ja lisää voin joukkoon pilkotut tuoreet tai murskatut kuivat yrtit. Voisula ja tuore salvia on mainio yhdistelmä.
  8. Soppa pehmennetään kookosmaidolla ja höystetään sulatettuun kookosöljyyn pilkotulla tuoreella korianterilla. Kauho keitto lautaselle ja lirauta päälle yrttinen loppusilaus.

Parhaat ruokaohjelmat