Uunissa paahdettu tomaattikeitto
Onko tässä Suomen paras tomaattikeitto? 27-vuotiaan Kimin resepti voitti Muttin järjestämän tomaattikeittokilpailun tällä ohjeella.
- Ruokavalio: Vegaaninen
Tomaattikeitto
- 1 purkki kirsikkatomaatteja
- 500 g paseerattua tomaattia
- 1 ½ paseeratun tomaatin tölkillistä vettä
- 2 pientä sipulia
- 5 valkosipulinkynttä
- 1,5 tl sitruunan kuorta
- suolaa
- mustapippuria myllystä
- valkopippuria
- chilirouhetta maun mukaan
- 2 tl oreganoa
- 2–3 tl basilikaa
- 1 tl meiramia
- 3 tl sokeria
- 1,5 rkl kapriksia
- oliiviöljyä
Cashew-kerma
- 60–70 g cashewpähkinöitä (reilut kaksi kourallista pähkinöitä)
- vettä
- suolaa
- mustapippuria myllystä
- valkopippuria
- sitruunanmehua
- 2 rkl oluthiivahiutaleita
Valmistusohje
Tomaattikeitto:
Laita kaikki ainekset kannelliseen uunipataan sekaisin. Paista uunissa 175 asteessa 1,5- 2h. Hämmennä välillä. Kun keitto on valmis uunista, surauta se sauvasekoittimella tai blenderissä soseeksi, tarkista maku. Lisää reilu puolet cashewkermasta joukkoon ja sekoita kauhalla, osan kermasta voi jättää koristeluun keiton päälle.
Cashew-kerma:
Liota pähkinät kuumaan veteen (tai mikrossa 4min) niin että peittyy. Pistä pehmeät pähkinät blenderiin ja lisää mausteet, lisää vettä sitä mukaan kunnes saavuttaa pehmeän lähes kermamaisen koostumuksen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa