Helppo suklaakakku valmistuu näin:
Annoksia 6-8
- Sulata voi kattilassa. Nosta kattila liedeltä ja paloittele joukkoon suklaa. Jätä sulamaan. Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sekoita voi-suklaaseos tasaiseksi ja kaada se ohuena nauhana muna-sokerivaahtoon koko ajan hyvin sekoittaen. Lisää viimeisenä joukkoon vehnäjauhot ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.
- Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (halkaisija 22-24 cm). Paista 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Kakku on valmis, kun taikina on keskeltä painettaessa pehmeä mutta ei löysä. Jäähdytä kakku ennen vuoasta irrottamista.
- Leikkaa jäähtynyt kakku paloiksi ja viimeistele annokset laventeli-aprikooseilla ja kermavaahdolla.
Laventeli-aprikoosit:
Halkaise aprikoosit ja poista kivet. Leikkaa hedelmät lohkoiksi. Mittaa kattilaan vesi, sokeri ja laventeli. Kiehauta ja keitä kevyesti poreillen 10 minuuttia. Kääntele joukkoon aprikoosilohkot.
VINKKI! Voit marinoida laventeli-sokeriliemessä myös muita hedelmiä ja marjoja. Kakun voi hyvin valmistaa jo edellisenä päivänä valmiiksi jääkaappiin odottamaan.