Tiikerikakku Daim-raidoilla – Arjan herkumpi versio klassikkokakusta

Tiikeri-daimkakku2
Readme 2021

Tiikerikakku on kuivakakkujen klassikko, joka muuntuu trendikkääksi herkullisin Daim-raidoin. Kun jätät pois Daim-suklaan, syntyy perinteinen tiikerikakku

  • Aktiivinen valmistusaika: 30min
  • Kokonaisvalmistusaika: 1h 30min
  • Annosmäärä: 18 viipaletta

Kakkutaikina

  • 200 g voita tai leivontamargariinia
  • 2 dl sokeria
  • 3 munaa
  • 3 ½ dl erikoisvehnäjauhoja
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 dl kermaa tai kermaviiliä

Daim-raidat

  • 2 rkl sokeritonta kaakaojauhetta
  • 2 kpl (n. 50 g) Daim-suklaapatukoita

Vaaleaan taikinaan

  • 2 tl sitruuna-aromia tai -mehua

Leivitys

  • rasvaa
  • korppujauhoja
  • tai vuokasprayta

Valmistusohje

Tiikerikakku Daim-raidoilla valmistetaan näin:

  1. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Ota rasva ja munat huoneenlämpöön. Voitele ja korppujauhota huolellisesti torvellinen kakkuvuoka. Ravista ylimääräinen leivitys pois. Voit myös sumuttaa kakkuvuoan vuokaspraylla. Voit käyttää myös torvetonta kakkuvuokaa, jolloin kakun kypsymisaika on noin 15 minuuttia pidempi. Mittaa jauhot kulhoon ja sekoita niihin vaniljasokeri ja leivinjauhe.
  2. Vaahdota huoneenlämpöinen pehmeä rasva ja sokeri omassa puhtaassa kulhossa. Lisää vaahtoon munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita nopeasti mukaan jauhoseos. Lisää vielä kerma tai kermaviili. Sekoita tasaiseksi.
  3. Leikkaa Daim-suklaa terävällä veitsellä rouheeksi.
  4. Lusikoi 1/3 taikinasta toiseen kuhoon. Sekoita siihen kaakaojauhe ja Daim-rouhe.
  5. Sekoita sitruuna-aromi tai -mehu vaaleaan taikinaan (jota on 2/3 taikinasta).
  6. Lusikoi leivitetyn kakkuvuoan pohjalle puolet vaaleasta taikinasta. Lusikoi päälle tumma taikina ja tämän päälle loppu vaalea taikina. Nostele suklaataikinaa haarukalla aaltomaisesti muutamia kertoja, niin eriväriset kerrokset raidoittuvat kauniisti.
  7. Paista kakkua uunin alimmalla ritilätasola noin tunnin. Mikäli pinta alkaa tummua, peitä se foliolla. Varmista kakun kypsyys cocktailtikulla.
  8. Kumoa kakku tasaiselle alustalle kuumana, noin 5 minuuttia uunista ottamisen jälkeen ja anna jäähtyä rauhassa.
  9. Koristele kakku halutessasi sulatetulla Daim-suklaalla. Kääri täysin jäähtynyt kakku folioon tai muovipussiin. Kakku säilyy viileässä noin 2 viikkoa. 

Lähde: LEIVONTA-kirja (Readme 2021),  Kuva Anni-Sofia Savela, Resepti Arja Elina Laine

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.