Helppo suklaakakku
Helppo – ja myös kevyt. Tämä ihanan tahmea suklaakakku valmistuu nimittäin täysin ilman voita!
- Ruokavalio: Kevyt, Kasvisruoka
1 kakkuun, 6-8 palaan
- 3 kananmunaa
- 2 ½ dl kidesokeria
- 1 dl vehnäjauhoja
- ½ tl leivinjauhetta
- ¼ dl kaakaojauhetta
- 1 rkl pikakahvijauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 maustemittaa suolaa
- 250 g rahkaa
- halutessasi, 1 rkl konjakkia
Koristeluun
- tomusokeria
- sitruunamelissaa
- punainen marja
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele ja jauhota irtopohjavuoka, halkaisijaltaan n. 24 cm.
2. Sekoita jauhot, leivinjauhe, kaakaojauhe, kahvijauhe, vaniljasokeri ja suola kulhossa. Vatkaa munat ja sokeri ilmavaksi. Kääntele kuivat ainekset munavaahtoon. Lisää rahka ja halutessasi konjakki.
3. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla 20-25 minuuttia. Anna kakun jäähtyä. Puuteroi päälle hieman tomusokeria, koristele sitruunamelissalla ja punaisella marjalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa