Mausteinen puolukkakakku
Julkaistu
Tämä on mehukas ja ihanan mausteinen kakku. Tarjoile kermavaahtonokareen kera.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
10-12 palaan
- 2 kananmunaa
- 3 dl kidesokeria
- 3 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl jauhettua inkivääriä
- 1 rkl jauhettua kanelia
- 1 tl jauhettua neilikkaa
- 1 dl puolukkahilloa
- 1 dl ohutta kermaa
- 1 dl voisulaa
- voita + korppujauhoja vuokaan
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Vatkaa munat ja sokeri valkoiseksi. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja mausteet.
2. Sekoita munavaahtoon hillo, kerma, kuivat ainekset ja viimeiseksi voisula.
3. Kaada taikina vuokaan ja paista n. 30 minuuttia. Anna jäähtyä hetki, kumoa kakku sitten vuoasta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"