Sahramikakku suklaan kera

Sahrami ja suklaa ovat loistava yhdistelmä. Kakusta tulee sitä paitsi erittäin kaunis, ja sopii hyvin tarjoiltavaksi.

Neljälle

  • 50 g voita
  • 1 ½ dl maitoa
  • ½ g sahramia
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 ½ tl leivinjauhetta
  • 100 g rouhittua, tummaa kilosuklaata

Kuorrutus

  • 1 ½ dl tomusokeria
  • 3 rkl kaakaota
  • 75 g voita

Koristeluun

  • hopeakuulia (leivonta)

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota kakkuvuoka.

2. Sulata voi, lisää maito ja sahrami. Sekoita hyvin. Vatkaa munat ja sokeri ilmavaksi. Lisää maitoseos.

3. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe, lisää taikinaan. Lisää suklaarouhe ja kaada taikina vuokaan.

4. Paista uunissa noin 40 minuuttia. Ota kakku uunista ja anna jäähtyä ennen kuin kumoat sen vuoasta.

5. Sulata kuorrutuksen voi, sekoita tomusokerin ja kaakaon kera. Levitä kakulle. Koristele hopeakuulin.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.