Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Sahramikakku suklaan kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Sahrami ja suklaa ovat loistava yhdistelmä. Kakusta tulee sitä paitsi erittäin kaunis, ja sopii hyvin tarjoiltavaksi.

Neljälle

  • 50 g voita
  • 1 ½ dl maitoa
  • ½ g sahramia
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 ½ tl leivinjauhetta
  • 100 g rouhittua, tummaa kilosuklaata

Kuorrutus

  • 1 ½ dl tomusokeria
  • 3 rkl kaakaota
  • 75 g voita

Koristeluun

  • hopeakuulia (leivonta)

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota kakkuvuoka.

2. Sulata voi, lisää maito ja sahrami. Sekoita hyvin. Vatkaa munat ja sokeri ilmavaksi. Lisää maitoseos.

3. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe, lisää taikinaan. Lisää suklaarouhe ja kaada taikina vuokaan.

4. Paista uunissa noin 40 minuuttia. Ota kakku uunista ja anna jäähtyä ennen kuin kumoat sen vuoasta.

5. Sulata kuorrutuksen voi, sekoita tomusokerin ja kaakaon kera. Levitä kakulle. Koristele hopeakuulin.

Tuoreimmat aiheesta

Suklaakakku