Tarvitaan: suorakaiteen- tai sydämenmuotoinen tai torvellinen kakkuvuoka (n. 2 l).
Valmista perusohjeella kahvikakku seuraavasti: sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muut aineet hyvin sekoittaen. Voit käyttää myös muuta rasvaa kuin pullomargariinia, sulata ja jäähdytä tällöin rasva ensin. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (n. 1,8 l) ja paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla 50-60 min. Anna kakun jäähtyä 10 min ennen kumoamista. Kakkutaikinasta voi valmistaa myös muffinseja: jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 min.
Jos haluat maustaa kakkua, kokeile jotakin reseptin ehdotuksista. Jätä tällöin laittamatta peruskahvikakun taikinaan 1 dl tuoremehua ja laita tilalle taikinan sekaan haluamasi kakun alla olevat aineet.
VINKKI: Voit valmistaa samalla ohjeella myös tiikerikakkua. Ota taikinasta (jossa tuoremehu mukana) 1/3 erilleen ja sekoita siihen hyvin 3 rkl vahvaa kaakaojauhetta ja 3 rkl appelsiinimehua. Laita vuokaan ensin vaalea taikinakerros, sitten tumma ja päälle vaalea. Paina taikinaa keskeltä alaspäin, niin että taikinaan tulee raitoja.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy