Helppoja kahvikakkuja moneen makuun
Kokeile ja ihastu! Helppoja kahvikakkuja valmistettaessa ei tarvitse vatkata taikinaa - taikinan valmistuu kätevästi vain sekoittamalla ainekset yhteen!
Noin 20 viipaletta
- 5 dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
- 2 dl sokeria
- 2½ tl leivinjauhetta
- 2½ tl vanilijasokeria
- 2½ dl kermaa
- 3 kananmunaa
- 150 g juoksevaa margariinia
- 1 dl appelsiinituoremehua
Leivitykseen
- Rasvaa
- Myllyn Paras Korppujauhoja
Suklaakakku
- 1 dl vahvaa kahvia (tuoremehun tilalle)
- 3 rkl vahvaa kaakaojauhetta
- 100 g tummaa suklaata hienonnettuna
Kirsikkakakku
- 1 dl säilykekirsikkatölkin lientä (tuoremehun tilalle)
- n. 150 g säilykekirsikoita hienoksi pilkottuna
- 1 dl kookoshiutaleita
Aprikoosikakku
- 1 dl aprikoosimarmeladia (tuoremehun tilalle)
- 100 g kuivattuja aprikooseja hienoksi pilkottuna
Rusinakakku
- 1 dl kivennäisvettä (tuoremehun tilalle)
- 1 rkl kardemummaa
- 1 dl rusinoita
Ananaskakku
- 1½ dl ananasmurskaa (tuoremehun tilalle)
- 1 dl mantelirouhetta
Kardemummakakku
- 1 dl kivennäisvettä (tuoremehun tilalle)
- 1 rkl kardemummaa
Tiikerikakku
- 3 rkl vahvaa kaakaojauhetta
- 3 rkl vahvaa appelsiinimehua
Valmistusohje
Tarvitaan: suorakaiteen- tai sydämenmuotoinen tai torvellinen kakkuvuoka (n. 2 l).
Valmista perusohjeella kahvikakku seuraavasti: sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muut aineet hyvin sekoittaen. Voit käyttää myös muuta rasvaa kuin pullomargariinia, sulata ja jäähdytä tällöin rasva ensin. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (n. 1,8 l) ja paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla 50-60 min. Anna kakun jäähtyä 10 min ennen kumoamista. Kakkutaikinasta voi valmistaa myös muffinseja: jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 min.
Jos haluat maustaa kakkua, kokeile jotakin reseptin ehdotuksista. Jätä tällöin laittamatta peruskahvikakun taikinaan 1 dl tuoremehua ja laita tilalle taikinan sekaan haluamasi kakun alla olevat aineet.
VINKKI: Voit valmistaa samalla ohjeella myös tiikerikakkua. Ota taikinasta (jossa tuoremehu mukana) 1/3 erilleen ja sekoita siihen hyvin 3 rkl vahvaa kaakaojauhetta ja 3 rkl appelsiinimehua. Laita vuokaan ensin vaalea taikinakerros, sitten tumma ja päälle vaalea. Paina taikinaa keskeltä alaspäin, niin että taikinaan tulee raitoja.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa