Mainos

Helppoja kahvikakkuja moneen makuun

Kokeile ja ihastu! Helppoja kahvikakkuja valmistettaessa ei tarvitse vatkata taikinaa - taikinan valmistuu kätevästi vain sekoittamalla ainekset yhteen!

Noin 20 viipaletta

  • 5 dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
  • 2 dl sokeria
  • 2½ tl leivinjauhetta
  • 2½ tl vanilijasokeria
  • 2½ dl kermaa
  • 3 kananmunaa
  • 150 g juoksevaa margariinia
  • 1 dl appelsiinituoremehua

Leivitykseen

  • Rasvaa
  • Myllyn Paras Korppujauhoja

Suklaakakku

  • 1 dl vahvaa kahvia (tuoremehun tilalle)
  • 3 rkl vahvaa kaakaojauhetta
  • 100 g tummaa suklaata hienonnettuna

Kirsikkakakku

  • 1 dl säilykekirsikkatölkin lientä (tuoremehun tilalle)
  • n. 150 g säilykekirsikoita hienoksi pilkottuna
  • 1 dl kookoshiutaleita

Aprikoosikakku

  • 1 dl aprikoosimarmeladia (tuoremehun tilalle)
  • 100 g kuivattuja aprikooseja hienoksi pilkottuna

Rusinakakku

  • 1 dl kivennäisvettä (tuoremehun tilalle)
  • 1 rkl kardemummaa
  • 1 dl rusinoita

Ananaskakku

  • 1½ dl ananasmurskaa (tuoremehun tilalle)
  • 1 dl mantelirouhetta

Kardemummakakku

  • 1 dl kivennäisvettä (tuoremehun tilalle)
  • 1 rkl kardemummaa

Tiikerikakku

  • 3 rkl vahvaa kaakaojauhetta
  • 3 rkl vahvaa appelsiinimehua

Valmistusohje

Tarvitaan: suorakaiteen- tai sydämenmuotoinen tai torvellinen kakkuvuoka (n. 2 l).

Valmista perusohjeella kahvikakku seuraavasti: sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muut aineet hyvin sekoittaen. Voit käyttää myös muuta rasvaa kuin pullomargariinia, sulata ja jäähdytä tällöin rasva ensin. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (n. 1,8 l) ja paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla 50-60 min. Anna kakun jäähtyä 10 min ennen kumoamista. Kakkutaikinasta voi valmistaa myös muffinseja: jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 min.

Jos haluat maustaa kakkua, kokeile jotakin reseptin ehdotuksista. Jätä tällöin laittamatta peruskahvikakun taikinaan 1 dl tuoremehua ja laita tilalle taikinan sekaan haluamasi kakun alla olevat aineet.

VINKKI: Voit valmistaa samalla ohjeella myös tiikerikakkua. Ota taikinasta (jossa tuoremehu mukana) 1/3 erilleen ja sekoita siihen hyvin 3 rkl vahvaa kaakaojauhetta ja 3 rkl appelsiinimehua. Laita vuokaan ensin vaalea taikinakerros, sitten tumma ja päälle vaalea. Paina taikinaa keskeltä alaspäin, niin että taikinaan tulee raitoja.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.