Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Porkkanakakku valkosuklaakuorrutteella

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ainekset

  • n. 12 palaa

Taikina

  • 2 dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
  • 2 dl Myllyn Paras Sämpyläjauhoseosta
  • 2 dl tummaa ruokokidesokeria tai fariinisokeria
  • 2 tl kardemummaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 dl porkkanaraastetta
  • 2 munaa
  • 2 dl juoksevaa (pullo)margariinia tai rypsiöljyä
  • 2 dl kevytkermavalmistetta

Kuorrutus

  • 100 g valkosuklaata
  • 100 g tuorejuustoa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • ½ dl tomusokeria
  • hiven sahramia tai kurkumaa tai muutama tippa keltaista elintarvikeväriä

Voiteluun

  • rasvaa
  • korppujauhoja

Koristeluun

  • keväisiä rakeita

Valmistusohje

Porkkanaraaste mehevöittää taikinan ja lopputuloksena syntyy täyteläinen, kostea kakku. Jos leivot lasten kanssa, niin voit tehdä kakun muffinivuokiin, esim. pupu-annosvuokiin.

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää loput aineet ja sekoita sen verran, että taikina on tasaista. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (n. 1,8 l) ja paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla 50-60 min. Anna kakun jäähtyä 10 min ennen kumoamista. Kakkutaikinasta voi valmistaa myös muffinsseja: jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 min.

Valmista kuorrutus. Sulata suklaa, ota pois liedeltä ja sekoita joukkoon huoneenlämpöinen tuorejuusto ja tomusokeri, mausta vaniljalla. Värjää halutessasi kuorrute sahramilla, kurkumalla tai elintarvikevärillä. Levitä kuorrutus hieman jäähtyneen kakun tai muffinien päälle.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Tuoreimmat aiheesta

Porkkanakakku