Hiekkakakut
Nimestään huolimatta hiekkakakut maistuvat ihanilta! Nimi viittaa vaaleanruskeaan ulkonäköön - ei siis makuun.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
40 kpl
- 225 g voita
- 1 ¾ dl kidesokeria
- 3 tl vaniljasokeria
- 1 tl leivinjauhetta
- 4 ½ dl vehnäjauhoja
- 20 kaltattua mantelia
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sulata voi vaaleanruskeaksi mutta älä anna sen palaa. Anna jäähtyä.
2. Työstä voi, sokeri, vanilja ja viimeiseksi jauhot, johon olet sekoittanut leivinjauheen, sopivan notkeaksi taikinaksi.
3. Pyörittele taikina pitkoiksi, jaa ne paloiksi ja kääri niistä pieniä, pyöreitä pikkuleipiä, jotka laitat leivinpaperille pellille. Paina jokaisen päälle puolikas manteli. Paista uunissa n. 10 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku