Hiekkakakut

Nimestään huolimatta hiekkakakut maistuvat ihanilta! Nimi viittaa vaaleanruskeaan ulkonäköön - ei siis makuun.

40 kpl

  • 225 g voita
  • 1 ¾ dl kidesokeria
  • 3 tl vaniljasokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 4 ½ dl vehnäjauhoja
  • 20 kaltattua mantelia

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sulata voi vaaleanruskeaksi mutta älä anna sen palaa. Anna jäähtyä.

2. Työstä voi, sokeri, vanilja ja viimeiseksi jauhot, johon olet sekoittanut leivinjauheen, sopivan notkeaksi taikinaksi.

3. Pyörittele taikina pitkoiksi, jaa ne paloiksi ja kääri niistä pieniä, pyöreitä pikkuleipiä, jotka laitat leivinpaperille pellille. Paina jokaisen päälle puolikas manteli. Paista uunissa n. 10 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.