Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Suklaapikkuleivät

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ellet halua leipoa kaikkia pikkuleipiä kerralla, voit hyvin pakastaa valmiiksi pyöritetyt taikinapitkot. Sulata, leikkaa paloiksi ja paista. Lopputuloksena on nopea annos vastapaistettuja pikkuleipiä.

60-70 kpl

  • 200 g voita
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl hirvensarvisuolaa
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 ½ dl sihdattua tomusokeria
  • 1 rkl kylmää vettä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Anna voin pehmetä huoneenlämmössä. Yhdistä kuivat ainekset kulhossa. Lisää voi ja työstä taikinaksi, lisää vesi ja työstä valmiiksi.

2. Pyörittele sormenpaksuisia pitkoja ja laita ne leivinpaperille pellille. Litistä ne kevyesti ja paista uunin keskitasolla n. 10 minuuttia.

3. Leikkaa lämpimät pitkot viistoiksi paloiksi.

Tuoreimmat aiheesta

Pikkuleivät