Leikatut piparkakut
Mitä ohuempia paloja leikkaat, sitä maukkaampia ja rapeampia kakuista tulee.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
75 kpl
- 200 g voita
- 2 dl kidesokeria
- vajaa 1 dl siirappia
- 2 tl jauhettua inkivääriä
- 2 tl kanelia
- 2 tl neilikkaa
- 1 tl soodaa
- 2 dl manteleita, kuorittuja ja karkeasti hienonnettuja
- n. 6 dl vehnäjauhoja
Valmistusohje
1. Sekoita voi ja sokeri valkoiseksi.
2. Lisää siirappi, mausteet ja sooda, mantelit sekä suurin osa jauhoista.
3. Työstä taikinaa kevyesti jauhotetulla alustalla. Jaa se kahteen osaan ja muotoile kääröiksi. Litistä kääröt, kääri ne muovikelmuun ja laita jääkaappiin pariksi tunniksi.
4. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Leikkaa taikinakääröistä ohuita viipaleita, laita ne leivinpaperille pellille ja paista uunin keskitasolla n. 10 minuuttia. Anna jäähtyä pellillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka