Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Leikatut piparkakut

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Mitä ohuempia paloja leikkaat, sitä maukkaampia ja rapeampia kakuista tulee.

75 kpl

  • 200 g voita
  • 2 dl kidesokeria
  • vajaa 1 dl siirappia
  • 2 tl jauhettua inkivääriä
  • 2 tl kanelia
  • 2 tl neilikkaa
  • 1 tl soodaa
  • 2 dl manteleita, kuorittuja ja karkeasti hienonnettuja
  • n. 6 dl vehnäjauhoja

Valmistusohje

1. Sekoita voi ja sokeri valkoiseksi.

2. Lisää siirappi, mausteet ja sooda, mantelit sekä suurin osa jauhoista.

3. Työstä taikinaa kevyesti jauhotetulla alustalla. Jaa se kahteen osaan ja muotoile kääröiksi. Litistä kääröt, kääri ne muovikelmuun ja laita jääkaappiin pariksi tunniksi.

4. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Leikkaa taikinakääröistä ohuita viipaleita, laita ne leivinpaperille pellille ja paista uunin keskitasolla n. 10 minuuttia. Anna jäähtyä pellillä.

Tuoreimmat aiheesta

Piparkakut