Nämä ovat oikein mureita pikkuleipiä. Nimi tulee siitä, taikinan ainoa neste on vesi.

n. 30 kpl

  • 4 dl vehnäjauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta
  • 125 g voita
  • 4-5 rkl kylmää vettä
  • 1 kananmuna penslaukseen
  • raesokeria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe, lisää voi ja sekoita. Lisää vesi vähän kerrallaan ja työstä notkeaksi taikinaksi.

2. Pyöritä ohuita pitkoja, jotka jaat 8-10 cm pitkiksi paloiksi, muotoile ne rinkuloiksi.

3. Penslaa kranssit vatkatulla munalla, kasta ne raesokeriin ja laita leivinpaperille pellille. Paista uunin keskitasolla 7-8 minuuttia, anna jäähtyä ritilällä.

Tuoreimmat aiheesta

Pikkuleivät