Päärynät roseeviinisä
Täydellinen jälkiruoka kun haluat jotakin aikuista ja eleganttia aterian jälkeen. Päärynät saavat mielellään vetäytyä pari tuntia maukkaassa viiniliemessä, joten valmistele hyvissä ajoin. Tarjoile mielellään pienen kakun ja kevyesti vatkatun kerman kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 1 kg pieniä, kovia päärynöitä
- 4 dl kidesokeria
- 1 vaniljatanko, pituussuuntaan halkaistuna
- 2 mausteneilikkaa
- 1 kanelitanko
- 3-4 dl vettä
- 1 pullo yksinkertaista roseeviiniä
Valmistusohje
1. Kuori päärynät, säästä varret. Kuumenna liemi kiehuvaksi. Hauduta päärynät puolikypsiksi. Nosta ne liemestä. Keitä lientä kokoon sakeaksi kastikkeeksi kuumalla levyllä ilman kantta.
2. Laita päärynät takaisin liemeen, hauduta ne valmiiksi. Laita ne kulhoon, siivilöi liemi päälle. Anna jäähtyä. Tarjoile kylmänä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku