Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Päärynät roseeviinisä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Täydellinen jälkiruoka kun haluat jotakin aikuista ja eleganttia aterian jälkeen. Päärynät saavat mielellään vetäytyä pari tuntia maukkaassa viiniliemessä, joten valmistele hyvissä ajoin. Tarjoile mielellään pienen kakun ja kevyesti vatkatun kerman kera.

Neljälle

  • 1 kg pieniä, kovia päärynöitä
  • 4 dl kidesokeria
  • 1 vaniljatanko, pituussuuntaan halkaistuna
  • 2 mausteneilikkaa
  • 1 kanelitanko
  • 3-4 dl vettä
  • 1 pullo yksinkertaista roseeviiniä

Valmistusohje

1. Kuori päärynät, säästä varret. Kuumenna liemi kiehuvaksi. Hauduta päärynät puolikypsiksi. Nosta ne liemestä. Keitä lientä kokoon sakeaksi kastikkeeksi kuumalla levyllä ilman kantta.

2. Laita päärynät takaisin liemeen, hauduta ne valmiiksi. Laita ne kulhoon, siivilöi liemi päälle. Anna jäähtyä. Tarjoile kylmänä.

Tuoreimmat aiheesta

Päärynät