Päärynät roseeviinisä

Täydellinen jälkiruoka kun haluat jotakin aikuista ja eleganttia aterian jälkeen. Päärynät saavat mielellään vetäytyä pari tuntia maukkaassa viiniliemessä, joten valmistele hyvissä ajoin. Tarjoile mielellään pienen kakun ja kevyesti vatkatun kerman kera.

Neljälle

  • 1 kg pieniä, kovia päärynöitä
  • 4 dl kidesokeria
  • 1 vaniljatanko, pituussuuntaan halkaistuna
  • 2 mausteneilikkaa
  • 1 kanelitanko
  • 3-4 dl vettä
  • 1 pullo yksinkertaista roseeviiniä

Valmistusohje

1. Kuori päärynät, säästä varret. Kuumenna liemi kiehuvaksi. Hauduta päärynät puolikypsiksi. Nosta ne liemestä. Keitä lientä kokoon sakeaksi kastikkeeksi kuumalla levyllä ilman kantta.

2. Laita päärynät takaisin liemeen, hauduta ne valmiiksi. Laita ne kulhoon, siivilöi liemi päälle. Anna jäähtyä. Tarjoile kylmänä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!