Hirvikäristyspata

Ota hirvenlihapaketti pakastimesta pari tuntia ennen ruoanlaittoa, jolloin se on sopivaa leikattavaksi. Jos käytät pakastettuja sieniä, nekin kannattaa ottaa sulamaan ajoissa.

Neljälle

  • 800 g kiinteitä perunoita
  • 250 g pakastettua hirvenlihaa
  • 200 g pakastettuja, viipaloituja herkkusieniä
  • 2 sipulia
  • 3 rkl voita
  • 1 rkl vehnäjauhoa
  • ½ tl suolaa
  • 1 maustemitta mustapippuria
  • 1 tl kuivattua timjamia
  • 2 dl sienilientä
  • 1 ½ dl créme fraichea (ranskankermaa)
  • 2 tl kiinalaista soijaa

Koristeluun

  • tuoretta timjamia

Valmistusohje

1. Kuori perunat ja lohko ne isohkoiksi paloiksi. Keitä kevyesti suolatussa vedessä 10 minuuttia. Anna lihan sulaa n. 2 tuntia, niin että sitä on helppo leikata. Leikkaa poikkisyin ohuita, leveähköjä suikaleita. Kuori ja hienonna sipulit.

2. Laita sienet kylmään paistinpannuun, lämmitä vähitellen ja anna nesteen haihtua niin paljon kuin mahdollista. Lisää lopuksi voinokare ja paista jonkin aikaa voissa.

3. Ruskista lihasuikaleet voissa pannulla ja nosta suikaleet pataan. Kuullota sipulisilppu ja kaada pataan. Sirottele päälle jauhoja, suolaa, pippuria ja timjamia, sekoita. Lisää sieniliemi, sekoita ja keitä 5 minuuttia. Lisää ranskankerma, soija sekä perunat ja keitä vielä joitakin minuutteja. Koristele tuoreella timjamilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!