Isoäidin marinoitu naudanpaisti

Tämä maistuu sunnuntaipäivälliseltä.

Kahdeksalle-kymmenelle

  • noin 2 kg naudanpaistia, sisäpaistia tai selkäpaistia

Marinadi

  • 6 dl kotikaljaa tai tummaa olutta
  • 1 ½ dl etikkaa
  • 2 tl murskattuja valkopippureita
  • 10 murskattua katajanmarjaa
  • 1 tl murskattuja maustepippureita
  • 2 murustettua laakerinlehteä
  • 1 tl timjamia
  • 2 viipaloitua keltasipulia
  • 3 viipaloitua porkkanaa

Pataan

  • 4 dl naudanlientä kuutiosta
  • 4 dl siivilöityä marinadia
  • suolaa ja pippuria

Kastike

  • 3 rkl margariinia
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 3 dl siivilöityä paistolientä
  • 2-3 dl kermaa

Lisukkeeksi

  • pieniä porkkanoita
  • vihreitä papuja
  • hyytelöä tai hillottuja pihlajanmarjoja
  • vihreitä herneitä

Valmistusohje

1. Laita liha syvään astiaan. Sekoita marinadi ja kaada se astiaan niin että liha peittyy, lisää tarvittaessa olutta niin että liha peittyy. Peitä astia ja laita jääkaappiin 1 vuorokaudeksi. Kääntele lihaa muutamaan kertaan.

2. Nosta liha astiasta ja kuivaa pyyhkeellä. Mausta suolalla ja pippurilla, ruskista hyvin joka puolelta voissa pannulla. Laita liha pataan.

3. Siivilöi marinadi. Kaada pataan vähän kerrallaan lientä ja marinadia, säästä se, jota et tarvitse kastikkeeseen. Kuumenna kiehuvaksi.

4. Alenna lämpöä ja anna lihan hautua hiljalleen noin 1 ½ tuntia. Ruskista myös vihannekset ennen kuin lisäät ne pataan hauduttamisen loppua kohti. Nosta liha padasta, siivilöi liemi ja kuori pois rasva.

5. Paista margariini ja jauhot kastikkeeseen, lisää lientä ja kermaa. Mausta, lisää mielellään nokare hyytelöä kastikkeeseen. Tarjoile lisukkeiden kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!