Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Historiallinen stroganoff paahtopaistista

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Alunperin ruoan on luonut ranskalainen kokki, joka työskenteli venäläiselle kreivi Stroganoffille. Tarinan mukaan kreivillä oli huonot hampaat. Niinpä kekseliäs kokki kehitti ruoan, jossa liha oli valmiiksi suikaloitu

Neljälle

  • 400 g paahtopaistia suikaleina
  • 1 paprika silputtuna

Kastike

  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoa
  • 4 rkl tomaattipyreetä
  • 3 rkl tomaattiketsuppia
  • 4 d kermaa
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Kuullota voi ja jauhot, lisää joukkoon kerma.

2. Lisää ketsuppi ja tomaattipyree. Mausta ja keitä 5 minuuttia.

3. Kääntele joukkoon lihasuikaleet ja puolet paprikasilpusta ja keitä vielä 5-10 minuuttia. Tarjoile lisänä riisiä, johon on sekoitettu loppu paprikasilppua.

Tuoreimmat aiheesta

Naudanlihapata