Historiallinen stroganoff paahtopaistista

Alunperin ruoan on luonut ranskalainen kokki, joka työskenteli venäläiselle kreivi Stroganoffille. Tarinan mukaan kreivillä oli huonot hampaat. Niinpä kekseliäs kokki kehitti ruoan, jossa liha oli valmiiksi suikaloitu

Neljälle

  • 400 g paahtopaistia suikaleina
  • 1 paprika silputtuna

Kastike

  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoa
  • 4 rkl tomaattipyreetä
  • 3 rkl tomaattiketsuppia
  • 4 d kermaa
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Kuullota voi ja jauhot, lisää joukkoon kerma.

2. Lisää ketsuppi ja tomaattipyree. Mausta ja keitä 5 minuuttia.

3. Kääntele joukkoon lihasuikaleet ja puolet paprikasilpusta ja keitä vielä 5-10 minuuttia. Tarjoile lisänä riisiä, johon on sekoitettu loppu paprikasilppua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!