Nopea stroganoff
Alkuperäisresepti on elegantti ruokalaji johon tulee häränfileetä, herkkusieniä, pikkukurkkuja ja sinappia, joka tarjoillaan smetanan kanssa. Tämä on maukas pikaversio, jonka valmistat alle kymmenessä minuutissa.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 400 g kypsää paahtopaistia
- 1 keltasipuli, hienonnettu
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 1 rkl vehnäjauhoja
- 4 rkl tomaattipyreetä
- 2 tl vaaleaa dijonsinappia
- 3 dl ranskankermaa
- voita paistamiseen
Lisukkeeksi
- keitettyä riisiä ja tomaatteja
Valmistusohje
1. Suikaloi paahtopaisti. Paista lihaa ja sipulia voissa pannussa, laita ne pataan.
2. Mausta suolalla ja pippurilla, ripottele päälle jauhot. Lisää tomaattipyree ja sinappi ja sekoita. Lisää kerma ja hauduta hiljalleen 5 minuuttia.
3. Tarjoile pikastroganoff keitetyn riisin kanssa, koristele hienonnetulla tomaatilla ja halutessasi paprikajauheella.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku