Nopea stroganoff

Alkuperäisresepti on elegantti ruokalaji johon tulee häränfileetä, herkkusieniä, pikkukurkkuja ja sinappia, joka tarjoillaan smetanan kanssa. Tämä on maukas pikaversio, jonka valmistat alle kymmenessä minuutissa.

Neljälle

  • 400 g kypsää paahtopaistia
  • 1 keltasipuli, hienonnettu
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 4 rkl tomaattipyreetä
  • 2 tl vaaleaa dijonsinappia
  • 3 dl ranskankermaa
  • voita paistamiseen

Lisukkeeksi

  • keitettyä riisiä ja tomaatteja

Valmistusohje

1. Suikaloi paahtopaisti. Paista lihaa ja sipulia voissa pannussa, laita ne pataan.

2. Mausta suolalla ja pippurilla, ripottele päälle jauhot. Lisää tomaattipyree ja sinappi ja sekoita. Lisää kerma ja hauduta hiljalleen 5 minuuttia.

3. Tarjoile pikastroganoff keitetyn riisin kanssa, koristele hienonnetulla tomaatilla ja halutessasi paprikajauheella.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!