Lampaanpaistiviipaleet tomaatissa
Pyydä lihakauppiastasi sahaamaan lampaanpaistista 3-4 sentin viipaleita. Sellaiset paistuvat kypsiksi 10 minuutissa. Hyvinmaustettu tomaattikastike ja nuudelit sopivat mukaan.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 4 paksua viipaletta
- lampaanpaistia
- suolaa ja pippuria
Kastike
- 1 iso sipuli silputtuna
- 2 rkl oliiviöljyä
- 500 g tomaattimurskaa
- 1 dl chilikastiketta
- 1 tl timjamia
- 10 vihreää oliivia silputtuna
- (tabasco)
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Aloita kastikkeesta. Kuullota sipulisilppu öljyssä kattilassa, lisää muut ainekset ja keitä hiljaa, kunnes kastike sakenee.
2. Mausta lihat suolalla ja pippurilla, paistaa pannulla hiljaa 3-4 minuuttia puoleltaan. Lisää sitten ½ dl vettä pannulle sulje kansi ja keitä höyryssä 5 minuuttia. Tarjoile kastikkeen ja nuudeleiden kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku