Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Lampaanpaistiviipaleet tomaatissa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Pyydä lihakauppiastasi sahaamaan lampaanpaistista 3-4 sentin viipaleita. Sellaiset paistuvat kypsiksi 10 minuutissa. Hyvinmaustettu tomaattikastike ja nuudelit sopivat mukaan.

Neljälle

  • 4 paksua viipaletta
  • lampaanpaistia
  • suolaa ja pippuria

Kastike

  • 1 iso sipuli silputtuna
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 500 g tomaattimurskaa
  • 1 dl chilikastiketta
  • 1 tl timjamia
  • 10 vihreää oliivia silputtuna
  • (tabasco)
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Aloita kastikkeesta. Kuullota sipulisilppu öljyssä kattilassa, lisää muut ainekset ja keitä hiljaa, kunnes kastike sakenee.

2. Mausta lihat suolalla ja pippurilla, paistaa pannulla hiljaa 3-4 minuuttia puoleltaan. Lisää sitten ½ dl vettä pannulle sulje kansi ja keitä höyryssä 5 minuuttia. Tarjoile kastikkeen ja nuudeleiden kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Lampaanpaisti