Saksi aurinkokuivattu tomaatti pikkupalasiksi. Yhdistä kulhossa kaikki ainekset käsin. Muotoile palleroiksi tai pateeksi. Jos massa vaikuttaa märältä, lisää vajaa ½ dl mantelijauhoa sekä vähän myös mausteita.

Makuja
Raakaruokaa: Punajuuripallerot

Julkaistu 05.12.2013 09:29
Resepti: Raakaravintovalmentaja-kirjailija Mea Salo
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka, Kasvisruoka
Ainekset
- 2 dl raastettua punajuurta
- 2 dl hienoksi raastettua porkkanaa
- 4 rkl punasipulia pieneksi hakattuna
- 2 dl kuorittuja manteleita, cashewpähkinöitä tai auringonkukansiemeniä kuivassa tehosekoittimessa tms. jauhettuna (ei karppijauhoa)
- 6 aurinkokuivatun tomaatin puolikasta
- ½ tl timjamia
- runsas 1 tl rose- eli ruusupippuria
- 1 tl ruusu- tai muuta hyvää suolaa