Merellinen kastike sopii vaikkapa Ruis-Kaurapastalle tai Sydän Makaronille.
noin 4:lle
- 2 rkl rypsiöljyä
- 4-6 valkosipulinkynttä
- n. 15 cm purjosipulia renkaina
- 1 pss wok-pakastevihanneksia (250 g)
- 400 g lohifileetä isohkoina paloina tai suikaleina
- 1-2 dl aurinkokuivattua tomaattia viipaleina
- 200 g katkarapuja ja/tai simpukoita
- 2½ dl ruokakermaa
- 1 tl sitruunapippurirouhetta
- n. 1 tl suolaa
- 150 g sitruunasulatejuustoa tai -tuorejuustoa
Lisäksi
- Myllyn Paras Ruis-Kaurapastaa
- tai Keltainen Sydän Makaronia
Valmistusohje
Kuullota sipulit öljyssä. Lisää pakastevihannekset, lohifileepalat, ja anna kypsyä 5-10 min. Lisää loput ainekset ja anna kuumentua, kunnes juusto sulaa kastikkeeseen. Lisää suolaa sen mukaan, onko muissa raaka-aineissa suolaa. Tarkista mieleinen maku. Tarjoile juuri keitetyn Myllyn Paras pastan kanssa.
VINKKI: Mikäli et pidä katkaravuista tai simpukoista, voit käyttää n. 600 g lohta.
Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa