Merellinen kastike sopii vaikkapa Ruis-Kaurapastalle tai Sydän Makaronille.
noin 4:lle
- 2 rkl rypsiöljyä
- 4-6 valkosipulinkynttä
- n. 15 cm purjosipulia renkaina
- 1 pss wok-pakastevihanneksia (250 g)
- 400 g lohifileetä isohkoina paloina tai suikaleina
- 1-2 dl aurinkokuivattua tomaattia viipaleina
- 200 g katkarapuja ja/tai simpukoita
- 2½ dl ruokakermaa
- 1 tl sitruunapippurirouhetta
- n. 1 tl suolaa
- 150 g sitruunasulatejuustoa tai -tuorejuustoa
Lisäksi
- Myllyn Paras Ruis-Kaurapastaa
- tai Keltainen Sydän Makaronia
Valmistusohje
Kuullota sipulit öljyssä. Lisää pakastevihannekset, lohifileepalat, ja anna kypsyä 5-10 min. Lisää loput ainekset ja anna kuumentua, kunnes juusto sulaa kastikkeeseen. Lisää suolaa sen mukaan, onko muissa raaka-aineissa suolaa. Tarkista mieleinen maku. Tarjoile juuri keitetyn Myllyn Paras pastan kanssa.
VINKKI: Mikäli et pidä katkaravuista tai simpukoista, voit käyttää n. 600 g lohta.
Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi