Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Maustekeitetyt juurekset

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tähän ruokaan voit käyttää mitä tahansa syksyn herkullisista juureksista. Porkkanoita, palsternakkaa, juuriselleriä, lanttua, nauriita... Ellei kauppasi valikoima tyydytä, kannattaa tehdä visiitti torille tai kauppahalliin.

Neljälle

  • ½ l karkeasti kuutioituja juureksia
  • 1 laakerinlehti
  • 1 kanelitanko
  • 1 pala pomeranssinkuorta
  • 1 tähtianis
  • 1 tl kuivattua oreganoa
  • 1 tl jauhettua korianteria
  • 1 tl fenkolinsiemeniä
  • 1 tl valkoviinietikkaa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Kuori ja paloittele kaikki juurekset tasakokoisiksi paloiksi. Laita ne tilavaan kattilaan mausteiden kanssa.

2. Kaada päälle vettä, niin että juurekset peittyvät, kuumenna kiehuvaksi.

3. Alenna lämpöä, laita kansi päälle ja hauduta juureksia 10-15 minuuttia tai kunnes ne ovat pehmeitä.

Tuoreimmat aiheesta

Juureskeitto