Pistaasihummus
Julkaistu
Foodbytwins-ruokablogin Noora ja Petra Väänänen jakavat ohjeen helppoon ja häkellyttävän hyvään hummukseen.
- Aktiivinen valmistusaika: 10min
- Kokonaisvalmistusaika: 10min
- Ruokavalio: Maidoton, Gluteeniton, Vegaaninen
Ainekset
- 1 dl suolattuja pistaasipähkinöitä
- 1 tetra (n. 380 g ) kikherneitä
- 1 dl tuoretta korianteria, pinaattia tai lehtipersiljaa
- 1 dl vettä
- ½ dl oliiviöljyä
- 1 valkosipulin kynsi
- 1 limen mehu
- 1 rkl tahinia
- 1 tl garam masala -mausteseosta
- ipaus suolaa ja mustapippuria
- (Koristeeksi 1 rkl granaattiomenan siemeniä ja yrttejä)
Valmistusohje
- Valuta kikherneet siivilän läpi ja huuhtele kylmällä vedellä.
- Lisää kaikki hummuksen ainekset sekoituskulhoon ja aja sauvasekoittimella tasaiseksi
tahnaksi. Maista ja mausta tarvittaessa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Meksikolainen papukeitto
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Taivaallinen omenahillo