Hummus chilillä
Täyteläinen hummus maistuu sellaisenaan tai lisukkeena. Kokeile dippinä, levitteenä tai vaikka lammaskebabin rinnalla.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset
- 1 tlk kikherneitä
- 0,5 dl tahinia
- 0,5 dl oliiviöljyä
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 sitruunan mehu
- suolaa
- koristeluun chilijauhetta ja oliiviöljyä
Valmistusohje
Huuhtele ja valuta kikherneet. Laita ne kulhoon tai tehosekoittimeen muiden aineiden kanssa.
Soseuta tasaiseksi (sauvasekoittajalla, jos et käytä tehosekoitinta). Viimeistele hummus tarjoiluastiassaan chilijauheella ja oliiviöljynauhalla.
Tarjoile lisukkeena esimerkiksi lammaskebabinb kanssa. Lammaskebabin reseptin löydät
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa