Hummus chilillä

Täyteläinen hummus maistuu sellaisenaan tai lisukkeena. Kokeile dippinä, levitteenä tai vaikka lammaskebabin rinnalla.

Ainekset

  • 1 tlk kikherneitä
  • 0,5 dl tahinia
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 sitruunan mehu
  • suolaa
  • koristeluun chilijauhetta ja oliiviöljyä

Valmistusohje

Huuhtele ja valuta kikherneet. Laita ne kulhoon tai tehosekoittimeen muiden aineiden kanssa.

Soseuta tasaiseksi (sauvasekoittajalla, jos et käytä tehosekoitinta). Viimeistele hummus tarjoiluastiassaan chilijauheella ja oliiviöljynauhalla.

Tarjoile lisukkeena esimerkiksi lammaskebabinb kanssa. Lammaskebabin reseptin löydät

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.