Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Haudutettua purjoa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Joskus yksinkertaisimmat asiat ovat kaikista maukkaimpia. Tämä ruokalaji sopii yhtä hyvin lisukkeeksi, alkuruoaksi kuin seisovaan pöytäänkin.

Neljälle

  • 4 purjoa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl voita
  • 3 dl kasvislientä
  • 2 rkl puristettua appelsiinimehua
  • 2 tl raastettua appelsiininkuorta
  • rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

1. Puhdista purjo ja huuhdo huolellisesti. Paloittele 10 cm pituisiksi paloiksi.

2. Paista purjot voissa, lisää liemi ja appelsiinimehu ja kuumenna kiehuvaksi. Alenna lämpöä ja hauduta kannen alla, kunnes purjot ovat pehmeitä.

3. Tarjoile kuumana appelsiininkuoriraasteen kera, rouhi päälle mustapippuria myllystä.

Tuoreimmat aiheesta

Kasvislisuke