Haudutettua purjoa
Julkaistu
Joskus yksinkertaisimmat asiat ovat kaikista maukkaimpia. Tämä ruokalaji sopii yhtä hyvin lisukkeeksi, alkuruoaksi kuin seisovaan pöytäänkin.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Kasvisruoka
Neljälle
- 4 purjoa
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 rkl voita
- 3 dl kasvislientä
- 2 rkl puristettua appelsiinimehua
- 2 tl raastettua appelsiininkuorta
- rouhittua mustapippuria
Valmistusohje
1. Puhdista purjo ja huuhdo huolellisesti. Paloittele 10 cm pituisiksi paloiksi.
2. Paista purjot voissa, lisää liemi ja appelsiinimehu ja kuumenna kiehuvaksi. Alenna lämpöä ja hauduta kannen alla, kunnes purjot ovat pehmeitä.
3. Tarjoile kuumana appelsiininkuoriraasteen kera, rouhi päälle mustapippuria myllystä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa