Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kalapyörykät

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Sami Garamin helpot haukipyörykät sopivat tarjoiltavaksi niin alkupalana kuin pääruokanakin. Pyöryköiden pariksi kannattaa valmistaa valkosipulidippikastiketta.

Ainekset

  • 400 g esim. haukifileetä
  • nippu tilliä
  • n. 1 tl suolaa
  • 0,5 tl valkopippuria
  • 2-3 rkl sitruunamehua
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 munanvalkuaista

Valmistusohje

Leikkaa haukifilee paloiksi ja nosta ne tehosekoittimeen. Soseuta ja mausta tillillä, suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla. Kaada joukkoon munanvalkuaiset ja kerma ja vatkaa sileäksi taikinaksi.

Jos taikina tuntuu liian löysältä, voit sitoa sitä muutamalla lusikallisella korppujauhoja. Pursota tai lusikoi haukipyöryköitä uunivuokaan ja kypsennä 180-asteisessa uunissa kymmenisen minuuttia.

Tuoreimmat aiheesta

Kalapullat